Interior

MINIATURA

Necessitem Bomberes com tu, la nova campanya publicitària d'Interior per feminitzar el cos de Bombers de la Generalitat

query_builder   12 desembre 2022 12:43

event_note Nota de premsa

Necessitem Bomberes com tu, la nova campanya publicitària d'Interior per feminitzar el cos de Bombers de la Generalitat

  1. La campanya vol promoure les inscripcions femenines en la propera convocatòria d’accés al Cos, que es publicarà el primer trimestre de 2023 amb una reserva per primera vegada del 40% de places per a dones
  2. Es difondrà des d’avui per diversos canals: televisió, ràdio, digital, premsa escrita i exterior

El departament d’Interior, a través de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, ha iniciat la difusió d’una nova campanya publicitària amb l’objectiu d’augmentar la feminització dels Bombers de la Generalitat. En concret, la campanya busca augmentar el nombre de dones que es presentin a la propera convocatòria d’accés al Cos.

Està previst que el Govern publiqui una nova convocatòria per accedir a l’escala bàsica de Bombers de la Generalitat el primer trimestre del 2023, una convocatòria de 240 noves places amb l’aplicació per primera vegada d’una reserva del 40% de places per a dones.

Necessitem bomberes com tu

Des d’avui, la nova campanya publicitària serà difosa per diversos canals: televisió, ràdio, mitjans digitals, xarxes socials, premsa escrita i exterior. Igualment, Interior habilitarà una nova pàgina web: gencat.cat/bomberes on es podran consultar els requisits de la convocatòria d’accés al Cos i els terminis (un cop estigui publicada) així com d’altres informacions d’interès i els materials de la campanya publicitària.

Sota l’eslògan “Necessitem bomberes com tu”, la campanya, que ha estat realitzada en col·laboració amb la Direcció General de Difusió, té com a objectius principals potenciar la captació de dones en la propera convocatòria d’accés, augmentar-ne la representativitat al Cos i informar de la reserva del 40% de les places a dones en la nova convocatòria d’accés. Així mateix vol donar visibilitat de les dones en el col·lectiu dels Bombers, fomentar la vocació de dones bomberes a llarg termini i transmetre una imatge moderna i més paritària del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, només el 2% dels funcionaris/es del cos de Bombers de la Generalitat són dones

Amb l’aplicació de la mesura de reserva d’un 40% de places, Interior vol revertir la baixa representació femenina actual en els Bombers de la Generalitat, de només un 2%. En la mateixa línia, la mesura ha de permetre avançar de forma efectiva cap a la igualtat i la paritat, a la vegada que s’accelera el reequilibri de gènere en la composició de les plantilles. 

En els últims anys, el Departament d’Interior ha adoptat mesures per corregir la infrarepresentació de les dones en els cossos operatius: s’han engegat campanyes per trencar estereotips de gènere i incrementar les candidatures femenines; s’han adaptat els barems de puntuació en les proves físiques d’accés; s’han reduït o eliminat requisits com l’alçada, etc.

A la darrera convocatòria d’accés es van inscriure un total de 422 dones, una xifra notablement més alta que a la convocatòria anterior (amb 301 dones inscrites) i a la del 2019, on van ser 231 les dones que van optar a una plaça al cos.

1  

Imatges

FOTO

FOTO 1393050

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia