Empresa i Treball

Catalunya representa el 60% de les exportacions de joguines i consoles de l¿Estat espanyol

Catalunya representa el 60% de les exportacions de joguines i consoles de l'Estat espanyol

query_builder   5 gener 2023 09:00

event_note Nota de premsa

Catalunya representa el 60% de les exportacions de joguines i consoles de l'Estat espanyol

  1. Segons càlculs d’ACCIÓ, les vendes de Catalunya a l’exterior d’aquests productes han augmentat un 7% des d’abans de la pandèmia i han superat els 1.200 milions d’euros l’any 2021, assolint el seu rècord històric
  2. França és la primera destinació de les joguines catalanes, amb més de la meitat del total (50,7%), seguit d’Itàlia (21%) i Portugal (5%)
  3. Les exportacions de Catalunya d’aquests productes han crescut exponencialment en els darrers anys i s’han multiplicat per cinc des del 2014


Les exportacions catalanes de joguines i consoles representen el 59,4% del total de les vendes d’aquests productes de l’Estat a l’exterior durant l’any 2021. Segons càlculs d’ACCIÓ, en base a ICEX-Estacom, les exportacions catalanes d’aquest sector han augmentat un 7% respecte el 2019, abans de la pandèmia, i han arribat al seu rècord històric amb un valor de gairebé 1.242 milions d’euros.

D’aquesta manera, Catalunya lidera el rànquing de les vendes de joguines, per davant de Madrid (13,4% del total), el País Valencià (11%), Aragó (5,6%) i el País Basc (4,5%).Les exportacions catalanes de joguines i consoles representen el 59,4% del total de les vendes d’aquests productes de l’Estat a l’exterior durant l’any 2021. Segons càlculs d’ACCIÓ, en base a ICEX-Estacom, les exportacions catalanes d’aquest sector han augmentat un 7% respecte el 2019, abans de la pandèmia, i han arribat al seu rècord històric amb un valor de gairebé 1.242 milions d’euros.

Pel que fa a aquest 2022, les exportacions catalanes de joguines continuen amb aquesta tendència a l’alça. Fins al mes d’octubre, les darreres dades disponibles, les vendes de joguines i consoles de Catalunya a l’exterior han sumat 903 milions d’euros. Aquesta dada representa el 56% de les vendes de l’Estat a altres països en aquest àmbit.

Creixement exponencial

De fet, les vendes de joguets de Catalunya a l’exterior han experimentat un creixement exponencial en els darrers anys: des del 2014, s’han multiplicat gairebé per cinc, passant de representar 259 milions d’euros als 1.242 registrats el 2021. Aquest creixement, només interromput l’any 2020 a conseqüència de la pandèmia, és superior al que han experimentat les exportacions de l’Estat en matèria de joguines i consoles.

De la mateixa manera, el pes de les exportacions catalanes en aquest àmbit sobre el total estatal també s’ha incrementat notablement en aquest període, ja que el 2014 suposaven el 33,2%, davant del 59,4% que representen el 2021.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia