Cultura

Projecte Pot Teatre, de l'associació FEMAREC

El Departament de Cultura concedeix subvencions a gairebé 200 entitats pels seus projectes de cultura comunitària

query_builder   20 gener 2023 09:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura concedeix subvencions a gairebé 200 entitats pels seus projectes de cultura comunitària

  1. Es tracta d’una nova línia d’ajuts que té com a objectiu reforçar aquelles iniciatives amb vocació de transformació social a través de les arts i la pràctica cultural
Projecte Pot Teatre, de l'associació FEMAREC{"name":"2023/01/19/17/44/b9d825ea-dd61-4fa4-b540-f3457995c0e3.jpg","author":"Arnau Pascual. Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":57688}

El Departament de Cultura ha publicat la resolució de concessió corresponent a la línia de subvencions creada per primera vegada per donar suport a les entitats que desenvolupen projectes de cultura comunitària i transformació social.

Amb aquesta nova línia d’ajuts, dotada amb 1,6M euros, s’han subvencionat un total 199 projectes que inclouen diferents àmbits d’actuació: arts visuals, audiovisuals, arts escèniques, música, lletres, cultura popular i altres expressions culturals. Això representa el 88% de tots els projectes que s’han presentat a la convocatòria.

Els receptors d’aquestes subvencions són entitats i associacions que treballen temàtiques molt diverses, però que tenen en comú el fet de desenvolupar projectes culturals amb visió de transformació social. Aquests projectes poden anar adreçats a la ciutadania en general o bé a col·lectius en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social.

La iniciativa s’emmarca en la voluntat del Departament de Cultura d’enfortir els mecanismes de garantia dels drets i d’inclusió cultural, reconeixent el valor de entitats socials que lideren projectes de cultura comunitària.

Llei de Drets Culturals

Un dels eixos principals de treball del Departament de Cultura en aquesta legislatura és garantir que tothom tingui accés a la cultura. Per això treballa en la futura Llei de Drets Culturals, que té com a objectiu garantir la lliure participació, la creació i l’accés de tota la ciutadania a la vida cultural, reforçant també la protecció dels drets de les persones que treballen en el sector. El text de la llei tindrà en compte les aportacions d’empreses i entitats de l’àmbit, així com les opinions de la ciutadania, que s’estan recollint mitjançat un procés participatiu.


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia