Bombers

Incendi Tortosa

Estabilitzat l'incendi forestal de Bítem, Tortosa (Baix Ebre)

query_builder   5 febrer 2023 14:47

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal de Bítem, Tortosa (Baix Ebre)

  1. L’incendi ha cremat unes 31 hectàrees, segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals
  2. S’han desallotjat 10 persones de masos aïllats i Mossos d’Esquadra ha tallat els accessos propers a la zona de l’incendi
  3. Protecció Civil ha posat en prealerta INFOCAT per aquest incendi forestal

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 12.25 hores del migdia, l’incendi forestal que crema des de la matinada al municipi de Tortosa.

L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 00.20 hores, ha començat en una zona forestal a prop del nucli Bítem i ha propagat ràpidament a causa del vent de mestral que bufava a la zona, amb ratxes sostingudes de 30 km/h i puntualment amb cops de 50 km/h. El foc, ha anat creixent seguint la complicada orografia del terreny, amb molta dificultat per accedir-hi, fins arribar a la part alta de la carena del coll de l’Alba on hi ha hagut força focus secundaris.

Durant la nit, han estat treballant una vintena vehicles d’aigua i deu de coordinació i comandament dels Bombers de la Generalitat, amb efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), la Unitat de Comandament Mitjana (UCM), personal EPAF (Equip de Prevenció Activa) i del GROS (Grup Operatiu de Suport). A primera hora, s’ha reforçat el dispositiu d’extinció amb la incorporació de tres mitjans aeris (un helicòpter i dos avions de vigilància i atac). Al matí, el vent de mestral ha afluixat i els efectius han pogut assegurar les maniobres dutes a terme durant la nit i estabilitzar bona part dels flancs. I, han reforçat la cua/flanc esquerre com a prioritat per evitar que pogués obrir l’incendi.

Al llarg de dia, continuaran revisant tot el perímetre per remullar els punts calents i assegurar les zones més inestables amb l’objectiu de poder-lo donar per controlat.

Segons el cos d’Agents Rurals, l’incendi, del qual n’estan investigant l’origen i treballen amb la hipòtesis d’una crema mal apagada, afecta unes 31 hectàrees de vegetació forestal segons dades provisionals.

Protecció Civil ha posat en prealerta del pla especial d’emergències per incendi forestals a Catalunya (INFOCAT) per aquest incendi forestal. Preventivament, s’han desallotjat aquesta nit 10 persones de masies properes a la zona de l’incendi, la majoria de les quals han anat a casa de familiars, excepte dues d’elles que han anat en una casa d'acollida habilitada de Tortosa.

A causa de l’incendi Mossos d’Esquadra han tallat els accessos al Coll de l’Alba, el parc eòlic i el camí del Celio com a mesura de seguretat.

En el dispositiu treballen també personal de Protecció Civil, dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, del cos d’Agents Rurals, així com del Sistema d’Emergències Mèdiques en caràcter preventiu.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia