Mossos d'Esquadra

Detenció de cinc persones

Els Mossos d'Esquadra detenen cinc persones per una agressió homòfoba comesa la nit de cap d'any a Sitges

query_builder   6 febrer 2023 11:39

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen cinc persones per una agressió homòfoba comesa la nit de cap d'any a Sitges

. Agents de la Policia Local de Sitges van atendre les cinc víctimes i van identificar tres menors d’edat que podrien haver participat a l’agressió

. La col·laboració entres els dos cossos policials va ser cabdal per aconseguir identificar un total de deu persones implicades en els fets denunciats


Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Garraf van detenir entre l’1 i 2 de febrer, cinc persones, dos d’ells menors d’edat, com a presumptes autors d’un delicte d’odi i discriminació, lesions i desordres públics. Els agents també van investigar tres persones més pels mateixos fets.

Els fets van succeir la matinada de l’1 de gener, quan agents de la Policia Local de Sitges van tenir coneixement d’una baralla a una coneguda zona d’oci del municipi. Immediatament, les dotacions policials es va adreçar al lloc i van localitzar les víctimes, cinc homes que havien estat agredits per part d’un grup nombrós de joves quan sortien d’un dels locals musicals.

Les víctimes van rebre insults de caràcter homòfob, agressions físiques i també van patir el llançament d’objectes contundents com ara ampolles de vidre. A conseqüència d’aquesta agressió van patir ferides de diversa consideració, que va requerir el seu trasllat a un centre hospitalari i un seguiment mèdic durant les posteriors setmanes. De fet, una de les víctimes va patir una perforació al timpà i un altre va patir problemes oculars, al ruixar-lo amb un esprai de defensa.

Ràpidament els agents de la Policia Local de Sitges van iniciar una recerca per la zona dels agressors i pocs minuts més tard, i gràcies a la descripció facilitada pels testimonis, van localitzar i identificar tres menors d’edat que podrien haver participat a les agressions.

Posteriorment, agents de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf es van fer càrrec de les diligències ja que els fets ocorreguts eren constitutius d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques, per odi i discriminació, lesions i desordres públics. També es va comprovar que a més de les lesions físiques, les víctimes també havien patit lesions psíquiques que requerien tractament.

La col·laboració entres els dos cossos policials va ser cabdal per aconseguir identificar un total de deu persones implicades en els fets denunciats.

Finalment, el dies 1 i 2 de febrer, els investigadors van detenir cinc joves, dos d’ells menors d’edat com a presumptes autors de les agressions. Tres joves més van quedar també investigats i resten a l’espera que els citi el jutge.

Els tres arrestats majors d'edat van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs i els dos menors d'edat van passar a disposició de Fiscalia de Menors.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 06 de febrer de 2023


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia