Territori

Juneda autobusos

Les obres de l'estació d'autobusos de Juneda començaran aquest mes

query_builder   2 març 2023 12:34

event_note Nota de premsa

Les obres de l'estació d'autobusos de Juneda començaran aquest mes

Juneda autobusos{"name":"2023/03/02/12/33/83c9d542-7cc0-4de2-8fb0-deff6a3ea5ac.JPG","author":"DTER","type":"0","location":"0","weight":2391774}



  1. La nova parada, que comptarà amb un pressupost de 500.000 euros, entrarà en funcionament abans de finals d’any
  2. L’actuació millorarà la prestació dels serveis i afavorirà l’ús del transport públic

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha anunciat avui que les obres de l’estació d’autobusos de Juneda començaran aquest mes de març, amb un pressupost de 515.000 euros. La nova parada, que entrarà en funcionament abans de final d’any, millorarà la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat de les persones usuàries, de manera que afavorirà l’ús del transport públic.


“El Govern treballa perquè els ciutadans i les ciutadanes d’arreu tinguin els millors serveis públics possibles i amb aquesta intervenció a Juneda, amb la nova estació d’autobusos, millorem el trànsit a l’interior de Juneda i que sigui més còmoda i millor la utilització del trànsit públic”, ha posat de relleu el conseller Juli Fernàndez i Olivares.

La nova parada se situarà en uns terrens al carrer d’Anselm Clavé i substituirà les actuals parades al carrer Prat de la Riba. L’estació prevista constarà d’una zona per a la circulació i unes andanes amb capacitat per a 2 autobusos i d’una marquesina-edicle per al confort dels usuaris. L’edicle compta amb una sala d’espera vidriada que protegeix de les inclemències meteorològiques.


Per a la zona d’andanes es preveu una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d’espera exterior per un costat i l’accés als autobusos, per l’altre. El projecte inclou també la urbanització superficial del tram d’un nou carrer lateral, necessari per a la maniobrabilitat dels autobusos. Aquesta actuació abasta una superfície de 1.300 m2.


Segons el conveni formalitzat entre la Generalitat i l’Ajuntament, el Departament impulsa, finança i executa les obres i el municipi cedeix els terrenys necessaris i serà l’encarregat de mantenir la instal·lació un cop entri en funcionament. Aquesta actuació compta amb finançament del fons europeu Next Generation.

4  

Imatges

Fotografia

Fotografia 2391774

Plànol

Plànol 619353

Fotografia

Fotografia 2972626

Fotografia

Fotografia 2225313

1  

Talls de so

Tall veu conseller Territori
mp3 | 570558

Mobilitat
Infraestructures
Transport públic
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia