Salut

El conseller Balcells visita els terrenys d¿ampliació del CAP de Palafrugell

El conseller Balcells visita els terrenys d'ampliació del CAP de Palafrugell

query_builder   2 març 2023 16:32

event_note Nota de premsa

El conseller Balcells visita els terrenys d'ampliació del CAP de Palafrugell

  1. La redacció del projecte està recollida en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023
  2. Balcells també ha anunciat progressos en els projectes d’ampliació del CAP de Torroella i Moisès Broggi de l’Escala
El conseller Balcells visita els terrenys d’ampliació del CAP de Palafrugell {"name":"2023/03/02/16/32/70a7da58-1b64-478a-be68-a5123b1a5726.JPG","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":701608}

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat aquest dijous el centre d’atenció primària de Palafrugell i els terrenys on està prevista l’ampliació. La redacció del projecte està recollida en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023, tal com ha anunciat el conseller, i està previst que pròximament s’iniciï el procés de licitació. En el seu conjunt, les obres tenen un cost estimat de 4,8 milions d’euros i inclouen també l’arranjament de part de l’edifici actual. A la visita l’ha acompanyat la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral i Olivé; el gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras i Massanet, el gerent de la Fundació Hospital de Palamós - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE), Xavier Perez i Berruezo; el primer tinent d’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer i Puig i professionals del CAP Palafrugell.

L’ampliació està prevista en un solar adjacent a l’actual centre sanitari, cedit per l’Ajuntament. Des de l’obertura del CAP l’any 1997 i des de la darrera reforma de l’any 2006, l’augment de població i l’activitat del CAP fan necessària aquesta ampliació per tal donar la millora resposta a la ciutadania. L’ampliació, tal com recull el pla funcional aprovat pel Servei Català de la Salut, consistirà en la construcció d’unes 12 consultes (medicina, infermeria i consultes polivalents), una àrea de rehabilitació i l’ampliació de l’àrea d’atenció continuada. A més, també incorpora l’adequació d’una part de l’actual CAP. Amb tot, el centre (gestionat per la FHP-SSIBE) disposarà d’un espai més ampli i confortable tant per a pacients com professionals.

La proposta d’ampliació i remodelació de l’equipament és fruit de la col·laboració entre institucions, amb l’objectiu d’adequar l’equipament a les necessitats actuals i de creixement de població i del nombre de professionals.

Segons ha manifestat Josep Piferrer, primer tinent d’alcalde de Palafrugell, "A partir d'ara Palafrugell podrà disposar d'un CAP dimensionat a les seves necessitats"

Inversions en primària a Torroella de Montgrí i l’Escala

A part de l'ampliació del CAP de Palafrugell, el conseller ha anunciat també tres ampliacions de centres d’atenció primària a més de la construcció d'un nou consultori local. En aquest sentit, ha informat que "està prevista una ampliació del CAP de Torroella de Montgrí en un solar adjacent també cedit per l'Ajuntament, amb una inversió de 3 milions d'euros amb fons REACT i una previsió d'inici d'obres al maig.". Balcells també ha informat que l'Ajuntament de Begur té pendent licitar les obres per un nou consultori local, que està previst que entri en funcionament l'any 2024.

El conseller ha dit que aquestes obres són "millores per al Baix Empordà per afrontar els pròxims temps, reforçant l'atenció primària com a eix vertebrador de l'assistència i amb un encaix amb l'Hospital de Palamós, del qual avui també hem anunciat que es farà un nou hospital".

Balcells també ha anunciat l'ampliació del CAP Moisès Broggi de l'Escala, a l'Alt Empordà, amb "una inversió de gairebé un milió d'euros, amb 250.000 euros més per equipament, que en aquest moment està pendent de licitar l'obra".

L’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí, per valor de 3 milions d’euros i finançades amb el fons europeu REACT-UE. El CAP Torroella de Montgrí, també gestionat per la FHP-SSIBE, gairebé doblarà la superfície actual i s’ampliarà en 1.170 m2 on s’ubicaran tretze noves consultes, sales de treball i una base d’ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). L’ampliació es preveu en dues plantes: a la planta baixa s’ubicarien els espais dedicats a l’atenció assistencial, i el primer pis es destinaria a espais de treball, àrea de personal i una sala d’educació sanitària.

Quant al CAP Moisès Broggi de l’Escala (Fundació Salut Empordà) es licitarà pròximament i ha subratllat que els pressupostos de la Generalitat inclouen 1 milió d’euros per a l’execució de l’obra i 250.000 euros més d’equipament. El centre s’ampliarà en uns 450 m2 en un solar a tocar cedit per l’Ajuntament de l’Escala. L’ampliació es construirà en dues plantes i incorporarà una base d’ambulàncies del SEM, l’atenció continuada i urgent, dormitoris de metges de guàrdia i sales de descans de personal. Un cop feta la reestructuració d’espais es reformarà el centre existent per guanyar més consultes.

Els tres projectes d’ampliació, un cop completats, permetran fer un salt qualitatiu en l’atenció sanitària de la zona, que a banda de l’increment d’habitants també pateix l’augment de població estacional per la seva proximitat amb la costa, especialment en caps de setmana i períodes estivals.

Sistema de salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia