Mossos d'Esquadra

Imatge 01

Èxit del dispositiu policial pel Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya

query_builder   5 juny 2023 13:37

event_note Nota de premsa

Èxit del dispositiu policial pel Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya

·L’ampli dispositiu, amb 570 agents de la Regió Policial Metropolitana Nord, ha tingut un balanç molt positiu i demostra la gran capacitat de coordinació i resposta per protegir esdeveniments multitudinaris


·Una peça clau del dispositiu va ser la coordinació amb els vigilants de seguretat del propi Circuit i les diferents policies locals dels municipis limítrofs


·El dispositiu va comptar amb el sistema KUPPEL per evitar la intrusió de drons no autoritzats

Els dies 1, 2, 3 i 4 de juny va tenir lloc la celebració del Gran Premi d’Espanya AWS 2023 de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya, reunint un any més un gran nombre d’espectadors. El dispositiu, liderat pels comissaris Sergi Pla i Montse Estruch, caps de la Regió Policial Metropolitana Nord, està dissenyat per donar seguretat al públic i participants, facilitar l’accés al circuït abans de les proves i garantir una ràpida sortida. Un altre objectiu, no menys important, era prevenir els robatoris i assistir a les possibles víctimes.

El dispositiu es va començar a planificar gairebé dos mesos abans amb les reunions de coordinació operativa entre els Mossos, el Cos Nacional de Policia, les policies locals de les poblacions limítrofs, les empreses de seguretat privada, la direcció del Circuït i els organitzadors de la FOM (Formula One Management) amb la finalitat de compartir informació i definir estratègies de forma conjunta.

Un dispositiu controlat des d’un Centre de Comandament Operatiu (CECOR)

Per coordinar la intervenció de les diferents unitats de Mossos, del Servei Català de Trànsit, de l’organització del Circuït, de Protecció Civil, Cos Nacional de Policia i dels serveis assistencials de Creu Roja es va activar un Centre de Comandament Operatiu (CECOR), des del qual es va gestionar els diferents esdeveniments i resoldre les incidències que es van produir, amb l’ajuda dels drons, que facilitaven les imatges aèries en temps real.

També es va poder comptar amb el sistema KUPPEL dotat de diverses antenes i inhibidors, i que tenia com a objectiu detectar la presència de drons no autoritzats.

Els avisos i trucades procedents del 112 de fets succeïts dins de les instal·lacions es podien rebre directament al CECOR la qual cosa permetia reduir al mínim el temps de resposta policial.

Per part de Mossos, van intervenir un total de 570 efectius de l’ARRO de la RPMN, de l’Àrea Regional de Trànsit, de les comissaries de Mollet del Vallès i de Granollers, de la Unitat de Drons i de Mitjans Aeris, Policia Administrativa, de les unitats de Subsòl, TÈDAX i Canina, agents de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, i agents de paisà de les unitats d’Investigació.

Una Oficina mòbil per recollir denúncies in situ

El Circuit va comptar amb una oficina de denúncies de Mossos, en la qual diversos agents van donar servei informant, assessorant i facilitant la recollida de denúncies a les víctimes d’algun delicte.

Balanç molt positiu

Amb aquest dispositiu s’ha aconseguit un cap de setmana esportiu i festiu sense incidències rellevants; es va agilitzar la mobilitat del trànsit per accedir i sortir del circuit, es van facilitar consells de seguretat i es va fer patrullatge dins de les instal·lacions per facilitar la sensació de seguretat del espectadors.

Després d’aquests tres dies els resultats han estat molt favorables:

·25 persones i 13 vehicles identificats

·Dues detencions per robatori amb força en interior de vehicles i atemptat a agents de l’autoritat

Malgrat el dispositiu ha estat un èxit, treballem amb el Servei Català de Trànsit i el Circuït de Barcelona-Catalunya per millorar la mobilitat d’accés al circuït per al proper any.


Oficina de Comunicació

Granollers, 05 de juny de 2023

2  

Imatges

Imatge 01

Imatge 01 318550

Imatge 02

Imatge 02 279215

Mobilitat
Seguretat
Esports
`