Els Bombers de la Generalitat han fet avui una recerca de 10 quilòmetres buscant una dona que, dimarts passat, va ser arrossegada per l’aigua al torrent de Gaià, a Ullastrell (Vallès Occidental). L’operatiu es reprendrà demà al matí amb nous recursos, com ara l’ús de maquinària pesada per remoure el material acumulat per la riuada.

Avui, nou dotacions i una vintena d’efectius dels Bombers de la Generalitat han recorregut els marges del torrent de Gaià, els del torrent del Morral i la desembocadura d’aquest al riu Llobregat en una recerca intensiva per les ribes de les rieres i extensiva pel que fa a la zona del Llobregat. Per part dels Bombers de la Generalitat, a la recerca hi ha treballat bombers dels parc de Viladecavalls, Terrassa, Mollet del Vallès i Granollers; efectius del Grup Caní de Recerca (GRCR), del Grup Operatiu de Suport (GROS), del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic i mitjans aeris.

L’operatiu ha consistit en recórrer 8 quilòmetres de les ribes dels torrents de Gaià i Morral, que s’han dividit en una desena de sectors, mitjançant una recerca intensiva des del punt en què es va trobar el vehicle i riera avall. A l’àrea del riu Llobregat, ja a tocar de Martorell, s’hi ha fet recerca extensiva en un tram de 2 quilòmetres més, i s’ha sobrevolat 30 quilòmetres de riu fins la desembocadura. Els equips de recerca han estat integrats per bombers i Mossos d’Esquadra, que han aportat dotacions canines i especialistes de muntanya, submarinistes i suport per part de Seguretat Ciutadana i Trànsit.

Durant el matí, els efectius de recerca han localitzat peces de roba que correspondrien a la dona desapareguda. Un d’aquests efectes personals era a més de 3 quilòmetres del punt on, dimecres a la tarda, es va localitzar el cotxe on es suposa que viatjava la dona en companyia d’un home. El cos de l’home era dins el vehicle.

La recerca s’ha plantejat en tres estadis. Una vegada s’ha descartat la presència del cos en superfície, demà es farà recerca entre el material arrossegat per la riuada i es prosseguirà amb la recerca aèria davant la possibilitat que el cos hagi estat arrossegat fins al riu.

Cerdanyola del Vallès, 15 de juny de 2023

19.30 h hores