Protecció Civil

Comissió d'Autoprotecció

El Canet Rock i la cantada d'havaneres de Calella, entre els 23 nous plans d'autoprotecció homologats avui per Protecció Civil de la Generalitat

query_builder   30 juny 2023 12:18

event_note Nota de premsa

El Canet Rock i la cantada d'havaneres de Calella, entre els 23 nous plans d'autoprotecció homologats avui per Protecció Civil de la Generalitat

 1. Del total de PAU homologats, 9 corresponen a activitats temporals i 14 a establiments industrials, edificis d’oficines, pavellons o edificis de concurrència pública
 2. La majoria són a les comarques de Barcelona (16), seguit de Tarragona (4), Girona (2) i Lleida (1)
 3. A la mateixa Comissió d’avui, 11 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos


Avui divendres, 30 de juny, la Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha homologat 23 nous Plans d’Autoprotecció entre els quals destaquen els plans del festival Canet Rock i la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell del proper cap de setmana. A la reunió també s’han homologat plans d’establiments industrials, edificis d’oficines, pavellons o edificis de concurrència pública, entres altres.

A la Comissió hi ha participat la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany; el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el subdirector general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria; i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La reunió d’aquest divendres ha estat la sisena del 2023 i la 23ena reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va reunir per primera vegada el març de 2021), creada per agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i que ha permès reduir de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 23 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 659 homologats a les anteriors reunions de la Comissió des del seu començament al març del 2021 fins avui, de manera que deixen un total de 682 plans d’autoprotecció homologats.


Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, concerts, edificis d’oficines i curses, entre altres

Per vegueries, els 23 Plans d’Autoprotecció (PAU) que s’han homologat avui pertanyen a:

 1. Barcelona: 16
 2. Camp de Tarragona: 4
 3. Girona: 2
 4. Lleida: 1

Entre els plans homologats, la majoria corresponen a activitats no temporals (14) i 9 corresponen a activitats temporals.

Pel que fa a les activitats no temporals hi ha 5 establiments afectats per la normativa d’accidents greus; una instal·lació amb substàncies perilloses en quantitats importants; una instal·lació amb líquids refrigerants; una instal·lació amb elevada càrrega de foc; un establiment en què intervenen explosius; 3 edificis d’oficines; un edifici de concurrència pública; i 1 pavelló esportiu.

Quant a les activitats temporals, els 9 PAU corresponen a 3 esdeveniments en espais delimitats; 3 festivals concert; una cursa, una festa popular i un castell de focs.

Entre els PAU homologats avui destaquen el del festival Canet Rock i la 56a Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell del proper cap de setmana; així com el PAU del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).


Plans no homologats

A la Comissió d’avui s’han informat també 11 PAU no homologats. Per vegueries els plans que no s’han homologat corresponen a:

 1. Barcelona: 8
 2. Girona: 1
 3. Catalunya Central: 1
 4. Lleida: 1

Per tipologia, només 1 correspon a activitats temporals (festival-concert) i 10 a activitats no temporals.

Entre els 10 plans no homologats d’activitats no temporals destaquen 2 instal·lacions amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants; una instal·lació amb substàncies perilloses en quantitats importants; 2 edificis d’oficines; un esdeveniment en un espai delimitat; una festivitat popular; un càmping, un pavelló esportiu o un hotel.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.


`