1. Durant la visita, la consellera Vilagrà ha reivindicat l’esport com a "escenari de la transformació real de la societat, on la igualtat d’oportunitats, la tolerància i el respecte siguin un fet incontestable”
  2. Per la seva banda, el conseller Campuzano ha destacat el compromís del Govern a l’hora de garantir els Drets dels infants des de tots els àmbits
Visita consellera Vilagrà i conseller Campuzano instal·lacions CAR Sant Cugat del Vallès{"name":"2023/08/29/19/45/f0c92960-b857-4ae7-bbba-79eda6d4e8df.jpg","author":"Presidència","type":"0","location":"0","weight":"1633600"}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, han visitat aquesta tarda el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès per conèixer a fons el nou Protocol de Protecció d’Infants i Adolescents del centre, aprovat pel Govern el passat 27 de juny. De la mà del director del CAR, Ramon Terrassa, han pogut també conèixer les instal·lacions i els serveis del CAR.

La consellera Vilagrà ha valorat positivament aquest nou protocol per garantir la protecció dels infants i adolescents també en el món de l’esport. Ha reivindicat que aquesta és “la legislatura de l’esport” i que l’esport en tots els sentits, en tots els àmbits i des de tots els nivells ha de ser “l’escenari propici per a una transformació real de la societat, on la igualtat d’oportunitats, la tolerància i el respecte siguin un fet incontestable”.

Per la seva banda, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha destacat que “és un protocol pioner i va alineat amb el compromís del Govern de garantir els drets dels infants i amb el dels professionals del CAR de vetllar també per tots ells. Catalunya està sent un país capdavanter en mols àmbits, també en el de la prevenció i l'atenció de les violències als infants i joves”.

Per a Ramon Terrassa, la protecció del nen, nena i adolescent al CAR ha estat una constant des dels inicis, ja que “per a nosaltres és molt important crear un entorn, orientat a l'excel·lència, que ajudi al desenvolupament integral de tots els i les esportistes, especialment els menors d'edat”. Segons el director del CAR, busquen “el major èxit esportiu i el major èxit de desenvolupament i creixement personal”. Ja des dels inicis del CAR, “un dels seu objectius fundacionals era la formació integral de l’esportista”, ha reblat Ramon Terrassa.

Aquest protocol és una actualització del protocol ja existent al Centre, incorporant les novetats introduïdes per la legislació més recent en la matèria (Llei orgànica 8/2021 de Protecció integral de la infància i l’adolescència), i ha estat elaborat amb l’assessorament de la Unitat Funcional a l’Abús i el Maltractament (UFAM), de l’Hospital de Sant Joan de Déu, referent assistencial a Catalunya en aquest àmbit. Al CAR, a més de la protecció davant qualsevol tipus de violència o maltractament, s’han d’observar especialment dues formes de violència, com són el dopatge i el mal ús de l’exigència.

Algunes de les novetats que introdueix són la creació de la figura del delegat de protecció al Centre, la creació d’un circuit d’intervenció, l’establiment d’accions de sensibilització i formació entre els diferents col·lectius del CAR (esportistes, entrenadors/es, famílies, personal), i la carta de compromís per a aquells que tracten directament, dins del CAR, amb nens, nenes i adolescents al Centre.

A la visita també han assistit la secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula; la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls; la directora general d’Atenció a la Infància i Adolescència, Ester Cabanes; l’alcalde de Sant Cugat Josep Maria Vallès; i també per part de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès la regidora de Drets Socials, Igualtat, Feminisme i Cooperació, Gemma Aristoy; el tinent d’alcalde de Drets, Dinamització de la Ciutat, Comerç i Seguretat, Bernat Picornell; i el tinent d’alcalde de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró.

3  

Imatges

Consellera Vilagrà i conseller Campuzano en la visita al CAR de Sant Cugat del Vallès

Consellera Vilagrà i conseller Campuzano en la visita al CAR de Sant Cugat del Vallès 1105829

Visita a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat del Vallès

Visita a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat del Vallès 1633600

Reunió al CAR de Sant Cugat del Vallès

Reunió al CAR de Sant Cugat del Vallès 792184