Territori

Imatge d'un servei exprés.cat

Territori reclama a l'Estat el cost dels busos de reforç que ha de posar en funcionament pels talls de Rodalies

query_builder   10 octubre 2023 13:55

event_note Nota de premsa

Territori reclama a l'Estat el cost dels busos de reforç que ha de posar en funcionament pels talls de Rodalies

  1. Són uns 653.000 euros corresponents als serveis dels corredors de Vic, Vilafranca i Garraf

El Departament de Territori reclamarà al Ministerio de Transportes, Mobilidad y Agenda Urbana (MITMA) uns 653.000 euros pels costos dels serveis d’autobusos que la Generalitat ha hagut de posar en funcionament a causa dels talls i les incidències a diferents línies de Rodalies. Es tracta del cost dels reforços als corredors de Vic, Vilafranca del Penedès i el Garraf respectivament:

Obres de desdoblament a la R3

El Departament destinarà 5 autobusos de reforç a la línia exprés.cat e12 que enllaça Vic i Barcelona quan comencin els talls a la R3 de Rodalies per les obres de desdoblament.

Els vehicles només s’activaran en cas que la demanda ho requereixi. Estaran situats a l’estació de Vic de 6:00 h a 10:00 h i a Barcelonade 15:00 h a 17:00 h i de 18:00 h a 23:00 h a Barcelona. Funcionaran durant els 3 mesos que es preveu que durin les obres.

Augment del 30% de la demanda a Vilafranca

La línia de bus exprés e6 que enllaça Vilafranca del Penedès i Barcelona ha patit aquest inici de curs un augment del 30% de la demanda respecte abans de la pandèmia, derivat pel transvasament d’usuaris del tren, a causa dels talls que pateix la línia R4 de Rodalies per les obres del corredor mediterrani.

El Departament preveu incorporar aquesta setmana 6 noves expedicions per sentit a la línia, a més de consolidar els 5 vehicles de reforç que ja funcionen des de fa unes setmanes de 6 a 9 del matí des de Vilafranca i els 3 vehicles de reforç del vespre des de Barcelona.

L’avaria de Gavà

La Generalitat va haver de posar en marxa 7 autobusos de reforç a principis de maig a causa de les incidències a la R2 sud per l’avaria en una infraestructura de Gavà. Els vehicles van reforçar les línies exprés e15.1 i e16 que enllacen, respectivament, Vilanova i la Geltrú i Barcelona i Sitges i Barcelona.


Mobilitat
Transport públic
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia