1. La inversió beneficiarà 43 projectes empresarials, 22 més dels previstos inicialment, que generaran 216 llocs de treball i una inversió privada de 69 milions d’euros

La Generalitat preveu ampliar la línia d’ajuts d’Alt Impacte, una de les convocatòries per potenciar projectes empresarials a les zones afectades pel futur tancament de les centrals nuclears, amb l’objectiu d’encabir-hi tots els projectes presentats que complien els requisits. La quantitat inicial, de 20 milions d’euros per 23 projectes, es suplementarà amb 3,8 milions més. Aquesta inversió beneficiarà un total de 43 projectes empresarials que generaran 216 llocs de treball i una inversió privada de 69 milions d’euros.

Ho ha avançat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, després de la reunió d’aquest matí de l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear a l’Hospitalet de l’Infant. La resolució definitiva de la línia d’ajuts d’Alt Impacte preveu incloure 22 projectes més (11 a la Terra Alta, 4 al Baix Camp, 3 a les Garrigues, 2 a la Ribera d’Ebre, 1 al Baix Ebre i 1 al Segrià), que, assolida la puntuació exigida, havien quedat en la resolució provisional com a llista de reserva, per manca de pressupost.

Castellanos ha posat en valor “l’aprovació d’una dotació extraordinària a la convocatòria d’Alt Impacte que possibilitarà finançar la totalitat de projectes d’inversió dels territoris del fons de transició nuclear”. El secretari ha posat en valor “l’equilibrada” distribució dels ajuts, i ha explicat que els projectes que els han rebut són “el millor exemple de perquè serveix aquest fons de transició nuclear”.

Durant la sessió de l’òrgan de govern també s’ha explicat el procediment de distribució del 2023 i el repartiment del pressupost d’enguany. Elsmunicipis del Penta I i II poden demanar fins el proper 12 de juliol els recursos pendents del Fons de Transició Nuclear de l’any 2023. Es tracta de 53 milions d’euros que es distribuiran entre els 96 municipis beneficiaris del Penta I i II de les centrals nuclears Vandellòs i Ascó que serviran per finançar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears. Aquest fet suposarà l’atorgament de la totalitat dels 83 milions d’euros que els corresponen d’acord amb la llei vigent.

L’objectiu del Fons de Transició Nuclear és donar resposta a l’impacte del tancament, que comportarà la desaparició d’una mitjana de 3.000 llocs de treball directes i incidirà en el teixit econòmic dels municipis del Priorat, el Baix Camp, el Montsià, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre, les Garrigues i el Segrià, que envolten les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós.

L’òrgan de govern del Fons està integrat per representants dels municipis, agents socials i el presideix la Secretaria d’Empresa i Competitivitat del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

___

@empresacat | @treballcat

►►►més xarxes socials