1. El conseller ha visitat l’inici d’obres del nou CAP de l’Arboç, un projecte que suposà una inversió aproximada de 5,9 milions euros entre obra i equipament, finançat per Salut
  2. La construcció del nou edifici permetrà incrementar l’àrea assistencial i tenir unes instal·lacions més confortables tant per als pacients com pels professionals, fet que millorarà l’accessibilitat i l’atenció 
Fotografia de grup, d'esquerra a dreta: Antonio Vega, Miguel Àngel del Rio i Sònia Magrané, regidors de l'Ajuntament d'Arboç, al costat de Joan Sans, alcalde de l'Arboç; conseller de Salut, Manel Balcells; Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla; Irene Abad, gerent Regió Sanitària Penedès; Teresa Sabater, director de sector del Servei Català de la Salut i Carlos Andrade, enginyer del Servei Català de la Salut{"name":"2024/07/05/14/39/79f2b482-21f8-4818-97fb-ede700747294.jpeg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":249865}


Les obres d’ampliació del CAP de l’Arboç han començat aquesta setmana i es preveu que tinguin una durada d’un any i mig aproximadament. L’ampliació del CAP l’Arboç a través de la construcció d’un nou edifici dona resposta al creixement de població de l’Àrea Bàsica de Salut del Baix Penedès Interior i a la incorporació ja efectiva de nous perfils professionals fruit del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària impulsat per Salut, i que contempla l’ampliació de la cartera de serveis amb nutricionistes, psicòlegs, fisioterapeutes i higienistes dentals, a més de l'augment de la plantilla d'infermeria, tècnics i administratius. El nou edifici s’està construint en un solar cedit per l’Ajuntament i ubicat al costat de l’actual CAP, a l’avinguda Rei Pere I, número 13. L’entrada principal a les noves consultes externes s’efectuarà per la porta actual.

El nou CAP de l’Arboç disposarà de 27 consultes dedicades a l’atenció de les vistes programades, espontànies i d’urgències, rehabilitació, atenció a la salut sexual i reproductiva, pediatria i odontologia, atenció a la salut mental i atenció comunitària. L’obra està finançada per Salut, amb una inversió aproximada de 5,9 milions euros, de la qual 3,8 milions d’euros s’han pressupostat per a l’execució de l’obra i 1,8 milions d’euros restants es destinaran a l’equipament. El nou equipament, dissenyat per Bach Arquitectes, sumarà 1.350 m2 addicionals a la superfície actual, fins a un total de 2.000 m2 i mantindrà l’estructura externa per ampliar i reformar la part interior.

El conseller Manel Balcells i Díaz ha destacat el compromís del Departament de Salut “per enfortir l’atenció primària i que estigui ben connectada amb els hospitals i la resta de recursos de salut, residencials i socials del territori”. Així mateix, ha subratllat que aquesta ampliació no només millorarà el servei actual, sinó que també “prepararà el centre per afrontar les demandes futures amb unes instal·lacions modernes i confortables, un nou CAP que també serà exemplar des del punt de vista de la sostenibilitat”. L’alcalde de l’Arboç, Joan Sans Freix, ha explicat que “avui és un dia important per l’Arboç i els pobles de l’ABS Baix Penedès Nord. Aquest nou CAP permetrà oferir un millor servei a la ciutadania”.

El conseller Balcells ha visitat l’inici d’obres, acompanyat de la gerent de la Regió Sanitària Penedès, Irene Abad i Gil; l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans Freixa; el director general, el gerent i la directora d’atenció primària de la Xarxa Santa Tecla: Joan M. Adserà, Francesc Pujol i Josefina Ribó. Els arquitectes Eugeni Bach i Roger Molas han fet l’explicació del projecte.

Es mantenen els mòduls prefabricats mentre s’executen les obres

El CAP de l'Arboç disposa des de principis de gener del 2023 de 300 m2 addicionals gràcies a la instal·lació i posada en funcionament del mòdul prefabricat previst dins del projecte d'ampliació provisional del centre assistencial. El pavelló, ubicat en un terreny proper al CAP, contribueix a pal·liar temporalment la manca d'espai físic que presenta l'actual centre sanitari, mentre s'executen les obres definitives d'ampliació, i permet la incorporació dels nous rols professionals. Aquest pavelló es mantindrà mentre s’executa l’obra i deixarà d’estar operatiu en el moment que es finalitzin les obres i els serveis que ara s’hi ofereixen s’integrin en el nou edifici.

Un CAP adaptat a les noves necessitats

El CAP d’Arboç va entrar en funcionament l’any 1998 i està gestionat per la Xarxa Santa Tecla. És el centre de referència de la població de l’Àrea Bàsica de Salut del Penedès Interior, que inclou els municipis de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, el Pla de Manlleu i Sant Jaume dels Domenys. Des de la seva posada en funcionament, la població assignada ha anat incrementant fins arribar a les 16.034 persones actualment.

4  

Imatges

Fotografia de grup, d'esquerra a dreta: Antonio Vega, Miguel Àngel del Rio i Sònia Magrané, regidors de l'Ajuntament d'Arboç, al costat de Joan Sans, alcalde de l'Arboç; conseller de Salut, Manel Balcells; Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla; Irene Abad, gerent Regió Sanitària Penedès; Teresa Sabater, director de sector del Servei Català de la Salut i Carlos Andrade, enginyer del Servei Català de la Salut.

Fotografia de grup, d'esquerra a dreta: Antonio Vega, Miguel Àngel del Rio i Sònia Magrané, regidors de l'Ajuntament d'Arboç, al costat de Joan Sans, alcalde de l'Arboç; conseller de Salut, Manel Balcells; Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla; Irene Abad, gerent Regió Sanitària Penedès; Teresa Sabater, director de sector del Servei Català de la Salut i Carlos Andrade, enginyer del Servei Català de la Salut. 249865

Imatge de com serà el nou CAP de l'Arboç.

Imatge de com serà el nou CAP de l'Arboç. 113675

Imatge de com serà la façana del nou CAP de l'Arboç

Imatge de com serà la façana del nou CAP de l'Arboç 186207

El conseller de Salut escolta les explicacions de l'arquitecte Eugeni Bach.

El conseller de Salut escolta les explicacions de l'arquitecte Eugeni Bach. 182555