Responsable comunicació
Jordi Vera
Contacte amb mitjans
Pl. Sant Jaume, 4 (Palau de la Generalitat)Tel. 93 402 46 23
Fax. 93 402 47 92
Web del departament
Mail de contacte
query_builder 6 agost 2004 11:31
event_note Nota de premsa
El projecte arriba així a la segona i darrera fase amb la implantació de nou centres reemissors més destinats a donar cobertura a les anomenades zones ‘d’ombra’ per arribar al 100% de les 170.000 llars. El desplegament de la primera fase, el 12 de juliol passat, va permetre arribar al 85% de la població amb la implantació inicial de tres grans centres emissors.
Els nous centres reemissors de la segona fase estaran ubicats a Sant Andreu de Llavaneres, Argentona, Canet, Caldes d’Estrac, Sant Pol de Mar, Teià, Dosrius, Òrrius i Alella. Les principals poblacions que quedaran cobertes amb aquesta fase seran Canet de Mar, Argentona, Alella, Sant Andreu de Llavaneres, Teià, Sant Pol de Mar, Dosrius, Caldes d’Estrac i Òrrius.
Els tres centres emissors de cobertura principal estan situats a Cabrils-Mataró, Calella i Arenys de Munt.
El Maresme ha estat escollit com a territori pilot per ser una zona especialment castigada per la mala cobertura dels senyals de televisió a causa, entre d’altres, de la seva complicada orografia. Amb la implantació de la TDT no només s’aconseguirà la millora de la qualitat de la imatge i el so del senyal de televisió, sinó que aquests problemes quedaran resolts. Per tant, els habitants del Maresme seran pioners a Catalunya a fer el canvi del sistema analògic actual al sistema digital, una conversió que hauran de dur a terme totes les llars de l’Estat espanyol abans de l’any 2012, quan el sistema analògic deixi de ser operatiu.
“Maresme Digital” neix per iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), com una aposta decidida i pràctica del Govern per impulsar la Tecnologia Digital Terrestre (TDT) a Catalunya. El projecte, impulsat per diversos Departaments i organismes de la Generalitat, implica a un munt d’agents com l’empresa TRADIA, responsable de distribuir el senyal de televisió, empreses instal•ladores de telecomunicacions, fabricants d’aparells receptors de TDT, distribuïdors i punts de venda, o el Consell Comarcal i els Ajuntaments, que col•laboraran en la implantació, difusió, formació i informació del nou sistema digital.
El projecte “Maresme Digital” servirà de valuosa experiència pilot de cara a anar ampliant el desplegament a la resta del territori català.