Empresa i Treball

L'empresa Alstom obre un centre d'R+D a Catalunya [Actualitzada]

query_builder   29 maig 2003 13:26

event_note Nota de premsa

L'empresa Alstom obre un centre d'R+D a Catalunya [Actualitzada]

La inversió d’ALSTOM permetrà establir acords de col·laboració amb Universitats i Centres Tecnològics catalans

La multinacional ALSTOM obre un Centre de Tecnologia a Catalunya amb dues plataformes, una ubicada a la seva fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda, al Vallès Occidental, i una segona a Barcelona. Aquest centre d’R+D es dedicarà al disseny de material ferroviari destinat al transport urbà i interurbà. La nova inversió permetrà establir acords de col·laboració amb Universitats i Centres Tecnològics de Catalunya, en les àrees experimental de noves tecnologies i materials. 

El centre d’R+D d’ALSTOM, que es concebrà com a uns dels més importants de la companyia, serà capaç de realitzar la concepció, enginyeria, disseny i desenvolupament de material ferroviari dedicat al transport urbà i interurbà, a través de solucions tecnològiques innovadores. Ahir, el conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó va signar un protocol amb el president executiu d’Alstom a Espanya, Antonio Oporto, que facilita la ubicació del nou centre a Catalunya i fomenta la col·laboració tecnològica. Els representants dels treballadors també van participar en aquest acord.

Pel Conseller Fernàndez Teixidó, es tracta d’una inversió molt atractiva per Catalunya, ja que crearà sinèrgies amb l’entorn d’R+D català. Aquesta afirmació està relacionada amb la intenció d’ALSTOM d’establir acords de col·laboració i centres tecnològics, potenciar aliances amb proveïdors claus de material ferroviari instal·lats a Catalunya, i impulsar la participació d’empreses d’enginyeria també instal·lades a Catalunya.

Els recursos humans, en una fase inicial, seran els existents actualment a Santa Perpètua de la Mogoda —les instal·lacions a Catalunya d’ALSTOM compten amb 1.015 treballadors—, tot i que l’empresa preveu, en un futur proper, la incorporació de recursos addicionals. Els perfils del personal del nou centre es caracteritzen per la seva formació i especialització en les matèries d’enginyeria industrial, informàtica, telecomunicacions, disseny i tecnologies emergents.

Actualment ALSTOM dins el territori català disposa d’una fàbrica a Santa Perpètua de la Mogoda, que es dedica a la fabricació de material ferroviari urbà i suburbà. D’entre els objectius del Grup a curt termini es troba el desenvolupament de l’enginyeria necessària per dur a terme la Línia 9 del Metro a Barcelona, així com obtenir comandes d’altres operadors ferroviaris. 

2  

Imatges

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 144

Imatge de l'acte 2

Imatge de l'acte 2 105