Direcció General de Comunicació

Es crea el Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre per preservar la història i fomentar la cultura de la pau

query_builder   10 desembre 2002 15:49

event_note Nota de premsa

Es crea el Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre per preservar la història i fomentar la cultura de la pau

La Comissió de Govern per a Assumptes Econòmics ha aprovat crear el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre per tal que es preservi el testimoni de la història de Catalunya i la memòria dels fets de l’any 1938. A la vegada, la intenció del Govern és que aquesta iniciativa contribueixi a educar a totes les generacions del nostre país i d’arreu del món en la cultura de la pau.

El Govern català també ha aprovat els estatuts del Consorci del qual en formaran part la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Terra Alta, i els ajuntaments de Batea, Caseres, Corbera d’Ebre, Fatarella, Pinell de Brai i Vilalba dels Arcs. A més, la resta d’ajuntaments i entitats privades sense ànim de lucre que demanin la seva incorporació tindran l’oportunitat de participar en el sí del Consorci.

Així, les finalitats concretes del nou Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre són els següents:

 educar a les noves generacions en la cultura de la pau i esdevenir un espai d’aprenentatge per a la pau i el rebuig de la intolerància.

presentar les característiques pròpies i úniques que tingué la Batalla de l’Ebre en el context internacional de l’època i en la consciència de les generacions que visqueren el conflicte.

representar les diferents opcions que, de forma honesta i desinteressada oferiren fins i tot la pròpia vida en lluita per les seves idees.

El Consorci estarà presidit pel delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, tindrà el seu domicili legal al municipi de Gandesa, a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta. Estarà gestionat a partir d’una Junta General amb un president, un màxim de tres vicepresidents i dos representants per cada ens consorciat. Disposarà també d’un Consell d’Administració, integrat per un president, un màxim de tres vicepresidents i un vocal per cada ens, i diverses àrees tècniques integrades per un coordinador d’àrees i un director de projectes.

2  

Fitxers adjunts

Memorial de la Batalla de l'Ebre

Memorial de la Batalla de l'Ebre
DOC | 107

Memorial de la Batalla de l'Ebre

Memorial de la Batalla de l'Ebre
DOC | 107