Direcció General de Comunicació

La Generalitat vol idees clares i polítiques permanents en l'àmbit de la immigració

El conseller en cap, Artur Mas presideix la inauguració de Debats d'Immigració a Catalunya amb una sessió amb el món uni

query_builder   31 gener 2003 18:44

event_note Nota de premsa

La Generalitat vol idees clares i polítiques permanents en l'àmbit de la immigració

El conseller en cap, Artur Mas presideix la inauguració de Debats d'Immigració a Catalunya amb una sessió amb el món uni

El conseller en cap, Artur Mas ha dit aquesta tarda a la cloenda de la primera sessió de Debats d’Immigració a Catalunya que el fenomen de la immigració ens afectarà el futur del projecte de país, per això el Govern de la Generalitat vol idees clares i polítiques permanents. Artur Mas ha posat l’exemple de les oficines de la XILA per il·lustrar l’acció de govern que vol canalitzar els actuals fluxes migratoris mitjançant les oficines de selecció en origen, com la que s’inaugurarà a Casablanca.

El conseller en cap ha afegit que ”fa més de 15 anys, el Govern va tirar endavant les oficines del COPCA, amb conflicte competencial inclòs amb el govern central d’aleshores, i en l’actualitat hi ha més de 30 seus obertes arreu del món que fan una gran feina per tirar endavant l’exportació de productes industrials de Catalunya”.

Debats d’Immigració a Catalunya ha estat una iniciativa de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat per analitzar les línies d’actuació del Govern i les campanyes de sensibilització necessàries davant el repte de la integració del corrent migratori actual a Catalunya.

A aquesta primera sessió, que s’ha fet al Saló Daurat del Palau de la Generalitat, han estat convidats a debatre sobre el futur de la Immigració a Catalunya: el catedràtic de dret constitucional de l’UB, Eliseo AJA, les demògrafes, Anna CABRÉ i Àngels PASCUAL,la sociòloga, Carlota SOLÉ, el politòleg, Ricard ZAPATA, el responsable del programa d’Immigració de Càritas de Girona, Joaquim GIOL, el director de l’Institut Europeu de la Mediterrània, Andreu CLARET, el catedràtic de dret del treball de la Universitat de Girona, Eduard ROJO, el sociòleg de la Universitat de Lleida, Jordi GARRETA, i el demògraf, Lluís RECOLONS.

El mes de febrer continuaran els Debats d’Immigració a Catalunya amb dues sessions més amb l’objectiu de fomentar la discussió sectorial en els àmbits de les Associacions d’Immigrants, i el de les entitats, associacions i ONG’s d’atenció a l’immigrant de Catalunya.

El mes de març també hi haurà dues sessions més que les ocuparan representants dels Agents socials, patronals i sindicats, i les entitats municipalistes i de l’administració local del país.

Els Debats d’Immigració de Catalunya es clouran el proper mes d’Abril amb una Jornada conjunta de tots els actors de les cinc anteriors sessions de treball amb l’objectiu de presentar les conclusions del procés que avui s’ha endegat.

2  

Imatges

Fotografia de l'acte 2 (Ruben Moreno)

Fotografia de l'acte 2 (Ruben Moreno) 282

Fotografia de l'acte 1 (Ruben Moreno)

Fotografia de l'acte 1 (Ruben Moreno) 153