Direcció General de Comunicació

Els tres vaixells que la Generalitat envia a Galícia arribaran a Villa García de Arousa el 7 de gener

El secretari del Govern i el director general de Pesca i Afers Marítims ho han explicat aquest matí

query_builder   2 gener 2003 14:52

event_note Nota de premsa

Els tres vaixells que la Generalitat envia a Galícia arribaran a Villa García de Arousa el 7 de gener

El secretari del Govern i el director general de Pesca i Afers Marítims ho han explicat aquest matí

Els tres vaixells especialitzats per tal de col·laborar amb la recollida del fuel que el Prestige està constantment abocant al Mar des del dia del seu naufragi que el Govern envia a les costes gallegues arribaran el proper dia 7 de gener al port de Villa García de Arousa (Pontevedra) per tal d’iniciar les seves tasques. Així ho han explicat avui, Antoni Vives, Secretari del Govern, i Hernan Subirats, director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca, en el decurs d’una roda de premsa que han celebrat a Sant Carles de la Ràpita (Montsià).

Els vaixells, que la Generalitat envia per col·laborar amb Galícia pertanyen a l’empresa Tuna Supplies SA i estan dotats de la potència necessària per treballar en aquelles costes i d’un material nou per portar a terme amb èxit les tasques a les quals se’ls destinarà. Els tres vaixells, que porten el nom de Britannia Uno, Montornès i Scotian Shore, comptaran amb una tripulació preparada per a realitzar tasques perilloses en alta mar.

El sistema que s’utilitzarà es posarà en pràctica per primera vegada amb una catàstrofe d’aquestes magnituds, tant pel que fa al material utilitzat com a la tàctica de moviment dels vaixells i del fuel en alta mar. Els tres vaixells treballaran en equip per tal de dirigir-lo i recollir-lo a l’hora. Dos d’ells dirigiran el fuel cap a un tercer vaixell mitjançant barreres de 150 metres de longitud, i provocant un sistema d’embut, amb una superfície de 5.250m2, on el tercer vaixell recollirà el fuel que dipositarà en uns contenidors que transportarà en el seu interior. Aquest sistema permetrà la recollida d’unes 300 tones de fuel diàries i que, mitjançant un sistema d’escalfament del fuel a bord del vaixell de recollida, permetrà transportar-lo a port i traspassar-lo amb facilitat a camions cisterna. Posar en pràctica aquest sistema suposarà un cost superior als 16.000€ diaris, els quals finançarà el Govern de la Generalitat en la seva totalitat durant els deu dies que tindrà de durada aquesta actuació.

Els dos representants del Govern català han explicat que aquesta actuació respon a la voluntat de la Generalitat de col·laborar, des del primer moment, amb els pescadors, els voluntaris i l’administració de Galícia, a la qual ja va mostrar la seva disposició d’ajuda des del primer dia de l’enfonsament del Prestige, per tal de posar a la disposició del Govern Gallec dels materials i vaixells especialitzats que hi ha a Catalunya.

2  

Imatges

Fotografia 2 (Ignasi Vidal)

Fotografia 2 (Ignasi Vidal) 179

Fotografia 1 (Ignasi Vidal)

Fotografia 1 (Ignasi Vidal) 181