Direcció General de Comunicació

ONG i institucions catalanes presenten la Campanya Catalunya per Iraq, de suport humanitari

Artur Mas indica la importància de canalitzar l'ajut "a través dels qui ja treballen al territori"

query_builder   14 abril 2003 19:49

event_note Nota de premsa

ONG i institucions catalanes presenten la Campanya Catalunya per Iraq, de suport humanitari

Artur Mas indica la importància de canalitzar l'ajut "a través dels qui ja treballen al territori"

Les ONG i les adminsitracions catalanes han presentat aquesta tarda en roda de premsa la Campanya Catalunya per Iraq suport humanitari-, promoguda per diverses ONG de l’àmbit de la cooperació internacional, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

La Campanya neix amb l’esperit unitari d’orientar, respondre i canalitzar el suport humanitari de la ciutadania i les organitzacions, d’acord amb el rebuig a la guerra i l’ocupació de l’Iraq manifestat pel poble de Catalunya.

 La presentació ha servit perquè les entitats informessin de la situació que s’està vivint als camps de refugiats i les dificultats per arribar a la zona de conflicte. Durant la roda de premsa s’han presentat algunes de les activitats de sensibilització previstes en el marc d’actuació de la Campanya i s’ha donat a conèixer el número de compte (2013 –0490 – 15 – 0200550445), que la Fundació Un Sol Món de Caixa de Catalunya ha facilitat, amb una aportació inicial de 6.000 euros.

 En aquest mateix sentit, s’han apuntat alguns dels motius que desaconsellen la recollida o la donació d’aliments i medicaments al poble iraquià. Així mateix, s’ha llegit el manifest de la Campanya unitària i s’ha acordat que la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament centralitzi la informació, amb l’objectiu de canalitzar les diverses inquietuds i col•laboracions al respecte a través del telèfon 93 451 70 70.

 El conseller en cap, Artur Mas, ha indicat que, en primer terme, cal canalitzar l’ajut humanitari “fent el que convingui a través dels qui ja treballen al territori, que són els qui ens diran què cal fer” i en segon terme, s’haurà de parlar de la reconstrucció. El conseller, que ha recordat la resposta massiva del poble català contra la guerra, s’ha mostrat convençut que la resposta a l’hora d’ajudar el poble iraquià “també serà massiva”. Artur Mas ha reconegut que l’etapa d’ajuts que ara s’inicia “serà menys vistosa però és molt necessària”.

Per la seva part, l’alcalde Joan Clos ha dit que ara s’inicia una etapa molt llarga i complexa durant la qual “caldrà iniciar la reconstrucció urbana i de la sovietat civil de l’Iraq”.

A la roda de premsa també hi han participat Jordi Garrell, de l’Associació Catalana per la Pau; Pilar Ferran, directora de cooperació internacional de Creu Roja Catalunya; Alfons Sancho, president de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament i Eduard Ballester, coodinador tècnic de la Federació Catalana d’ong pel desenvolupament. Per part del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, hi ha assistit el seu president Joan Aguado. Barcelona, 14 d’abril de 2003

1  

Imatges

Presentació de la Campanya, en roda de premsa

Presentació de la Campanya, en roda de premsa 315

1  

Fitxers adjunts

Manifest de la Campanya Catlaunya per Iraq

Manifest de la Campanya Catlaunya per Iraq
DOC | 26