Direcció General de Comunicació

Artur Mas demana al govern central més sensibilitat i implicació en la construcció de la Línia 9 del metro

El Govern català ha rebut a Alemanya la màquina tuneladora que construirà el túnel de la nova infraestructura

query_builder   20 desembre 2002 14:29

event_note Nota de premsa

Artur Mas demana al govern central més sensibilitat i implicació en la construcció de la Línia 9 del metro

El Govern català ha rebut a Alemanya la màquina tuneladora que construirà el túnel de la nova infraestructura

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest matí al Govern central més sensibilitat en la construcció de la Línia 9 del metro de Barcelona i una major implicació per aconseguir fons europeus per a l’execució d’aquesta infraestructura. Mas ha fet aquestes declaracions a Schwanau, Alemanya, durant l’acte d’entrega al Govern català de la tuneladora que ha de construir el túnel de la L9. A l’entrega també hi ha estat present el conseller de Política Territorial i Obres Públiques i portaveu del Govern, Felip Puig.

Tot i que el conseller en cap ha assegurat que l’execució d’aquestes obres no està condicionada als fons europeus, ha senyalat que, a diferència del que va passar amb el projecte del Port de Barcelona, “l’Estat no ha tingut la sensibilitat que esperàvem” i ha recordat que  el metro de Madrid, que arriba a l’aeroport a l’igual que la Línia 9, sí que va rebre fons europeus.

D’altra banda, Artur Mas ha anunciat que d’aquí  pocs dies es licitaran totes les obres que queden pendents de construcció d’aquesta nova infraestructura. D’aquesta manera quedarà  licitada la construcció de tota la línia, els vagons i els serveis i les senyalitzacions.

Els pròxims dies es començarà a desmuntar la tuneladora per traslladar-la fins a Catalunya, tant per via marítima com terrestre. Aquesta màquina està considerada una de els més grans del continent europeu i disposa dels mecanismes més avançats per treballar sota terra sense afectar la superfície.

La L9 del metro, de 44 km de longitud, és l’aposta més important de la Generalitat en matèria de transport públic i forma part  de la construcció d’una “Catalunya en xarxa” tal i com ha manifestat avui Artur Mas. El conseller en cap ha afirmat que en els pròxims anys s’impulsaran importants inversions en les comunicacions de l’entorn de Barcelona, el Vallès Oriental i Occidental, el Bages, l’Anoia i el Maresme, la segona àrea metropolitana de Barcelona.

2  

Imatges

Consellers Mas i Puig amb tuneladora (2)

Consellers Mas i Puig amb tuneladora (2) 187

Consellers Mas i Puig amb tuneladora

Consellers Mas i Puig amb tuneladora 287