Territori

La Generalitat inicia la construcció de 32 habitatges de protecció oficial a Balsareny

Els habitatges s'inclouen dins la 2a fase de construcció d'habitatges del sector de la Plaça de la Mel d'aquesta poblaci

query_builder   14 març 2003 17:01

event_note Nota de premsa

La Generalitat inicia la construcció de 32 habitatges de protecció oficial a Balsareny

Els habitatges s'inclouen dins la 2a fase de construcció d'habitatges del sector de la Plaça de la Mel d'aquesta poblaci

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha presidit avui l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova promoció de 32 habitatges de protecció oficial de la Plaça de la Mel de Balsareny (Bages). Aquesta actuació forma part de la 2a fase de construcció d’habitatges que la Generalitat promou en aquest sector urbanitzat per l’Institut Català del Sòl (INCASOL). Les obres, iniciades avui, suposen una inversió de 2,67 MEUR.

Descripció dels habitatges

Els 32 habitatges estan distribuïts en dos blocs de planta soterrani i planta baixa més dues plantes pis. Cada edifici té 16 habitatges als que s’accedeix per dues escales amb quatre habitatges per replà. Hi ha 8 habitatges amb dos dormitoris, 16 habitatges amb tres dormitoris i 8 habitatges de 4 dormitoris. Els habitatges seran adjudicats en règim de compra-venda i es destinaran bàsicament a famílies joves amb residència habitual i permanent o bé amb lloc de treball al municipi.

Els 8 locals estan situats a la planta baixa d’ambdós edificis. D’acord amb el conveni, tots els locals d’un dels blocs seran adquirits per l’ajuntament.

A la planta soterrani s’ubicaran els 32 trasters i l’aparcament amb 42 places. Aquest estarà connectat per un túnel amb l’aparcament dels blocs de la primera fase que és on es troben els accessos rodats. A més, en un dels nous blocs es construirà una nova rampa d’accés des del carrer Ponent.

Aquesta és la quarta promoció d’habitatges que construeix el govern de la Generalitat a Balsareny. Aquest organisme ha invertit prop de 6 MEUR en la construcció de 79 habitatges, 24 dels quals corresponen a la 1a fase de la Plaça de la Mel, i la urbanització d’aquest sector.

La promoció s’inclou en el Programa d’habitatge i sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb el programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves.

2  

Imatges

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 139

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 148