Territori

La Generalitat aposta per la continuïtat de la celebració del Rocío a Montcada i Reixac

L'Institut Català del Sòl cedirà els seus terrenys de Can Duran a la FECAC

query_builder   27 gener 2003 20:39

event_note Nota de premsa

La Generalitat aposta per la continuïtat de la celebració del Rocío a Montcada i Reixac

L'Institut Català del Sòl cedirà els seus terrenys de Can Duran a la FECAC

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, i la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, han signat avui un conveni amb l’Ajuntament de Montcada i Reixach i la Fundació FECAC, per facilitar la celebració del romiatge del Rocío a Catalunya en uns terrenys propietat de l’Institut Català del Sòl en el terme municipal de Montcada i Reixac.

D’acord amb aquest conveni, la Fundació FECAC podrà disposar durant un mes d’una part de la terrenys de la finca de Can Duran per organitzar aquest romiatge i els retornarà a l’Institut Català del Sòl una vegada finalitzat. D’aquesta manera s’assegura la continuïtat del Rocío en els terrenys que ha utilitzat la federació en els darrers dos anys.

Tal com ha assenyalat el conseller Felip Puig, aquest Conveni evidencia la voluntat tant de la Generalitat com de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i de la FECAC per garantir que el Rocío pugui tenir una ubicació estable. En aquest sentit, el conveni assegura la celebració del Rocío a Can Duran garantint que en la futura definició del planejament s’inclogui l’espai necessari en aquesta zona per tenir una ubicació estable i mantenir aquesta celebració anual.

Per la seva banda, la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha volgut destacar la importància social i cultural i l’elevat grau de participació ciutadana de la festa del Rocío.

Coincidint amb la signatura d’aquest conveni s’ha presentat l’exposició itinerant Blas Infante, ànima d’Andalucía, impulsada per la Generalitat i que explica la figura del pare del nacionalisme andalús, i que durant aquest any s’exposarà en les cases regionals andaluses de tot Catalunya. 

Registreu-vos al web de les Notícies del Govern (http://www.gencat.net/premsa), on podreu consultar aquesta nota de premsa i la resta d’informació generada pel Govern

2  

Imatges

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 181

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 222