Territori

El conseller Puig presideix la inauguració de la 5a Setmana Geomàtica de Barcelona

query_builder   11 febrer 2003 15:32

event_note Nota de premsa

El conseller Puig presideix la inauguració de la 5a Setmana Geomàtica de Barcelona

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha presidit avui la inauguració de la 5a Setmana Geomàtica de Barcelona, al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. L’Institut de Geomàtica és l’encarregat de dirigir i coordinar aquesta nova edició en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC), el Col·legi d’Enginyers Tècnics en Topografia de Catalunya (COETT) i l’Escola Universitària Politècnica de Barcelona (UPC).

La Setmana Geomàtica és un congrés biennal internacional sobre la geomàtica, la geotelemàtica, la navegació i les seves aplicacions. És també el punt de trobada entre científics i tècnics, desenvolupadors i usuaris, acadèmics i empresaris, institucions i empreses, joves estudiants i professionals experts, etc. La 5a Setmana Geomàtica comença avui 11 de febrer i es clausurarà el divendres 14. Aquesta nova edició, que se celebra al Palau de Congressos de Fira Barcelona, es proposa aprofundir en la integració de les tecnologies de la cartografia, la telemàtica i la navegació.

Paral·lelament al congrés se celebrarà el Saló GlobalGeo, primer Saló Internacional de la Geotelemàtica, organitzat per Fira Barcelona. El Saló neix amb l’objectiu de convertir-se en plataforma de trobada internacional entre oferta i demanda del mercat de la Geomàtica i la Geotelemàtica.

L’Institut de Geomàtica, principal organitzador de la 5a Setmana Geomàtica, és un consorci públic format per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Generalitat de Catalunya (Departament de Política Territorial i Obres Públiques i Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació). La missió de l’Institut és el foment i el desenvolupament de la Geomàtica, a través de la investigació aplicada i de la docència, en benefici de la societat.

Els antecedents de la 5a Setmana Geomàtica són els següents:

- 1a Setmana Geomàtica (Jornades Topogràfiques), 1992. Organitzadors: COETT. Tema principal de la setmana: topografia i cartografia.

 - 2a Setmana Geomàtica, 1995. Organitzadors: COETT i ICC. Tema principal de la setmana: aplicacions de la geomàtica en la gestió del territori i el medi ambient.

- 3ª Setmana Geomàtica, 1997. Organitzadors: COETT i ICC. Tema principal de la setmana: cartografia i sistemes d’informació.

- 4ª Setmana Geomàtica, 2000. Organitzadors: COETT, EUPB, ICC i IG. Tema principal de la setmana: cartografia i navegació. Saló tecnològic Expogeomàtica.

La geomàtica és el conjunt multidisciplinar de ciències i tecnologies que tracten sobre l’estudi, adquisició, emmagatzematge, organització, anàlisi, disseminació, gestió i explotació de la informació espacial georeferenciada. Les disciplines geomàtiques inclouen la cartografia, la fotogrametria, la teledetecció, la geodesia, la topografia, la metrologia industrial, els sistemes d’informació geogràfica i la navegació. En totes les seves facetes, la geomàtica es troba en procés de màxima expansió.

2  

Imatges

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 180

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 169