Territori

Localitzada una important colònia de mol·luscs d'una espècie protegida

L'Anodonta cygnea, és un mol·lusc bivalve protegit a Catalunya des de l'any 1994

query_builder   4 novembre 2003 13:35

event_note Nota de premsa

Localitzada una important colònia de mol·luscs d'una espècie protegida

L'Anodonta cygnea, és un mol·lusc bivalve protegit a Catalunya des de l'any 1994

Membres del Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient han localitzat una important colònia de mol·luscs de l’espècie Anodonta cygnea, a l’embasament de Sant Antoni (Pallars Jussà). Aquesta troballa, es va poder fer, degut a la forta baixada del nivell de les aigües que Fecsa-Endesa efectua habitualment a la tardor per prevenir les possibles avingudes d’aigua que s’acostumen a produir en aquesta època.

L’Anodonta cygnea, és un mol·lusc bivalve protegit a Catalunya des de l’any 1994. Es caracteritza, com gairebé tota la resta de mol·luscs d’espècies semblants, per ser filtradors d’aigua, la qual cosa fan per alimentar-se i també com a part del seu procés reproductiu. Aquesta és una espècie autòctona de Catalunya que arriba a medir fins a 20 centímetres i és de llarga longevitat. Forma part de les anomenades "cloïsses de riu o nàiades" i viu en aigües dolces i quietes distribuïdes per tot el territori català. Si té l’habitat adient es reprodueix amb molta facilitat.

Durant aquests dies el Cos d’Agents Rurals ha efectuat els treballs de rescat  dels exemplars que quedaven dipositats a les vores de l’embassament i els han retornat a l’aigua. Amb les darreres pluges el nivell de les aigües s’ha anat  recuperant i això ha fet que desapareixi el perill per aquesta espècie protegida.

2  

Imatges

Fotografia d'un Agent Rural amb els mol.luscs

Fotografia d'un Agent Rural amb els mol.luscs 195

Fotografia Anodonta cygnea

Fotografia Anodonta cygnea 144