Territori

Comissats més de 3 quilos de corall vermell al Port de Roses

query_builder   2 abril 2003 12:27

event_note Nota de premsa

Comissats més de 3 quilos de corall vermell al Port de Roses

 El corall provenia d’aigües de la reserva natural parcial del Parc Natural del Cap de Creus Tres detinguts arrel de l’actuació conjunta del Cos d’Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra

Agents rurals i mossos d’esquadra, en una acció conjunta, van detenir abans d’ahir tres persones que van ser sorpreses extraient corall vermell (coralium rubrum) dins de la reserva natural parcial del Parc Natural del Cap de Creus.

Un cop localitzades aquestes persones feinejant en aigües interiors, a la cala Fredosa, i en temps de veda de corall, membres del Cos d’Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra en van fer seguiment i les van detenir al Port de Roses. Els detinguts són veïns de Roses, Palamós, i Màlaga, no disposen de permís per pescar en aigües interiors i dos d’ells tenen diversos procediments administratius i penals pendents de resolució per captura de corall, amenaces i intents d’agressió. Els agents els han comissat 2 senalles de coral vermell, d’un pes d’entre 3 i 4 quilograms, dues ampolles dobles i focus d’immersió. 

Un cop detinguts, van ser traslladats a la comissaria de Roses per declarar. Ahir dimarts, agents dels dos cossos van fer una entrada i perquisició a la barca d’un dels detinguts, on es va localitzar tot tipus de material i eines, que presumiblement feien servir per realitzar l’extracció de corall. Els detinguts van passar ahir a la tarda a disposició del jutjat d’instrucció número 5 de Figueres.

2  

Imatges

Material comissat pels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra

Material comissat pels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra 137

Mostra del corall comissat

Mostra del corall comissat 125