Cultura

La Filmoteca dóna a conèixer el cinema eslovè amb un cicle de dotze films inèdits a Catalunya

Apartir de dilluns vinent, 1 d'abril, i fins al pròxim dia 13

query_builder   31 març 2003 13:45

event_note Nota de premsa

La Filmoteca dóna a conèixer el cinema eslovè amb un cicle de dotze films inèdits a Catalunya

Apartir de dilluns vinent, 1 d'abril, i fins al pròxim dia 13

La Filmoteca de Catalunya acull a partir de demà, dimarts 1 d’abril, i fins al pròxim dia 13, un cicle dedicat al cinema eslovè, que inclourà la projecció de nou llargmetratges i tres curtmetratges, inèdits a Catalunya i programats amb la col·laboració del Centre Eslovè de Cinema (http://www.film-sklad.si/eng/).

    Les projeccions del cicle Cinema d’Eslovènia, que tindran lloc al cinema Aquitània, seu de la Filmoteca a Barcelona (Avinguda Sarrià, 33), començaran dimarts, a dos quarts de vuit del vespre, amb la pel·lícula Exprés, Exprés (1997), d’Igor Sterk, que també assistirà a la sessió juntament amb la delegada del Centre Eslovè de Cinema, Tanika Sajatovic. Un cop finalitzada, Sterk i Sajatovic mantindran un col·loqui amb el públic.

    Cinema d’Eslovènia inclou films contemporanis que han tingut ressò en festivals internacionals, com ara Pa i llet (2001), del director Jan Cvitkovic, premiat el 2001 al Festival de Venècia i Dolços somnis (2001), ambientat a la Iuguslàvia dels anys setanta i dirigit per Saso Podgorsek, que va rebre el 2001 la Palmera d’Or de la Mostra de València. El programa també recull tres films recents realitzats a l’antiga Iuguslàvia, abans del reconeixement del país com a república independent, el 1991.

    Per últim, Cinema d’Eslovènia també exhibirà tres films, de diferents procedències, que han estat recuperats per la Slovenska Kinoteca, la filmoteca eslovena. Es tracta del film Quan estava mort (1916), un dels primers treballs del director Ernst Lubitsch, que també hi apareix com a actor; Els primers signes de l’edat (1913), primer film de Franz Hofer, i El prestidigitador de barrets (1909), d’autor desconegut. Aquestes tres projeccions comptaran amb l’acompanyament musical del mestre Joan Pineda.

Barcelona, 31 de març de 2003

Més informació a: http://cultura.gencat.net/filmo/index.htm

1  

Imatges

Fotograma del film Brunzit al cap (2002), d'Andrezej Kosak

Fotograma del film Brunzit al cap (2002), d'Andrezej Kosak 21

1  

Fitxers adjunts

Programació cicle

Programació cicle
DOC | 19