Institut Català de les Dones

L'Institut Català de la Dona dóna suport al primer raid femení de l'Estat espanyol [Actualitzada]

La prova se celebra el dissabte 5 de juliol a Puigcerdà

query_builder   26 juny 2003 14:30

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de la Dona dóna suport al primer raid femení de l'Estat espanyol [Actualitzada]

La prova se celebra el dissabte 5 de juliol a Puigcerdà

La presidenta de l’Institut Català de la Dona afirma que "cal que es corregeixin les discriminacions que existeixen al món de l’esport, com el fet que les dones tinguin premis esportius inferiors als homes"

El Centre Excursionista de Catalunya amb el suport de l’Institut Català de la Dona, de la Generalitat de Catalunya, organitza el dissabte, dia 5 de juliol, a Puigcerdà (Cerdanya), el primer raid femení de l’Estat espanyol Atalanta – Salomon.

L’esport femení ha estat tradicionalment discriminat. Durant anys es va considerar que les dones no havien de fer esport. Ara, quan finalment s’ha arribar a una certa equitat pel que fa a l’esport a nivell d’aficionat, la discriminació es troba en els àmbits de professionalització.

En la presentació del primer raid femení de l’Estat espanyol, la presidenta de l’Institut Català de la Dona ha afirmat que "encara existeixen discriminacions com el fet que les dones tinguin premis esportius inferiors als homes, fins i tot en esports, com el tenis en què les tenistes tenen tanta o més audiència televisiva que els tenistes".

Un altre aspecte que ha destacat Joana Ortega és que en el segle XXI les esportistes tenen moltes dificultats per a la professionalització, fins i tot en esports com el futbol o el bàsquet que tenen una vessant masculina completament professional.

Finalment, la presidenta de l’ICD ha apuntat que una altra discriminació que s’ha de corregir i que pateixen totes les esportistes és la invisibilitat, "sembla que no existeixin. Sembla que només aconsegueixin fites els homes i això no és cert. Hi ha moltes esportistes, muntanyenques per exemple, que han assolit veritables reptes però queden silenciats".

En aquest raid les participants hauran de superar una serie de proves dins de les diferents disciplines esportives: carrera d’orientació open, escalada, descens i ascensió amb cordes, carrera de muntanya, bicicleta de muntanya, natació i prova sorpresa. Els equips estan formats per 2 membres femenins sense assistència. Queda prohibida qualsevol fòrmula d’ assistència externa a les corredores durant el recorregut. En aquest moment hi ha incrits 15 equips, 5 dels quals són internacionals.

2  

Imatges

Fotografia de la roda de premsa 2

Fotografia de la roda de premsa 2 425

Fotografia de la roda de premsa 1

Fotografia de la roda de premsa 1 542