Ports

Finalitzen les obres de la façana marítima al port de l'Ametlla de Mar

query_builder   8 abril 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres de la façana marítima al port de l'Ametlla de Mar

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres que han servit per millorar la façana marítima del port de l’Ametlla de Mar. El projecte ha consistit en l’ampliació de l’espai per als vianants, a través de la construcció d’una passarella de fusta, l’habilitació d’un moll per als vaixells turístics locals i la posada a punt d’una superfície que allotjarà la futura zona comercial turística del front marítim.

Finalitzen les obres de la façana marítima al port de l’Ametlla de Mar

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres que han servit per millorar la façana marítima del port de l’Ametlla de Mar. El projecte ha consistit en l’ampliació de l’espai per als vianants, a través de la construcció d’una passarel•la de fusta, l’habilitació d’un moll per als vaixells turístics locals i la posada a punt d’una superfície que allotjarà la futura zona comercial turística del front marítim.

Lubasa ha estat l’empresa encarregada de realitzar les obres per un import de 294.426 euros. Cost que s’ha vist incrementat per l’enderroc de les antigues casetes dels pescadors.

Segons la Gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, “les obres s’han realitzat en el termini acordat. Aquesta Setmana Santa ciutadans i turistes podran gaudir de la nova façana marítima de l’Ametlla i les seves instal•lacions”.

S’ordena el tràfic i es millora la circulació dels vianants

La remodelació de la zona de l’entorn a la llotja ha servit per ordenar el tràfic rodat i millorar la circulació dels vianants a la plaça del Canó.

El vial de circulació del port, des de l’antiga fàbrica de gel fins a la plaça del Canó, s’ha eixamplat cap al mar per guanyar espai. En aquesta nova superfície s’ha construït una passarel•la de fusta de 2 metres d’amplada, 100 metres de llargada i una barana d’acer inoxidable, que permetrà millorar la seguretat dels vianants.

Les obres del front portuari de l’Ametlla de Mar també han comprès la urbanització del passeig marítim. La zona ha estat enjardinada, equipada amb mobiliari urbà i senyalitzada. Alhora s’ha renovat la xarxa de serveis de reg, clavegueram i enllumenat públic.

Un moll per als vaixells turístics locals

Una altra de les actuacions d’aquest projecte ha estat l’habilitació d’un moll per a què els vaixells turístics locals puguin atracar. Aquesta instal•lació permetrà l’embarcament i el desembarcament dels passatgers que fan turisme per les Terres de l’Ebre. Es preveu que aquesta nova instal•lació incrementi el turisme local i l’activitat econòmica del municipi.

A l’espera del concurs per construir i explotar nous locals

L’enderrocament de les antigues casetes dels pescadors, situades al costat de l’antiga llotja, ha deixat preparada aquesta superfície per allotjar la futura zona comercial turística del front marítim.

Ports de la Generalitat ha consensuat amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar la convocatòria d’un concurs públic per construir i explotar els locals de la nova zona comercial.

La convocatòria estarà oberta a ofertes de restauració, activitats comercials i turístiques.

L’Ametlla de Mar, 8 d’abril de 2004

1  

Imatges

Nova façana marítima al port de l'Ametlla de Mar

Nova façana marítima al port de l'Ametlla de Mar 388