Territori

Puig celebra que el Govern de Madrid accepti que l'enllaç del TGV amb l'aeroport sigui en el ramal principal

query_builder   2 desembre 2002 10:04

event_note Nota de premsa

Puig celebra que el Govern de Madrid accepti que l'enllaç del TGV amb l'aeroport sigui en el ramal principal

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha afegit  que l’’estudi i la negociació d’aquesta nova proposa anunciada pel ministre Piqué la vol fer  conjuntament amb els ajuntaments metropolitans i les institucions i entitats que han recolzat la proposta de traçat que la Generalitat va presentar el passat mes d’’octubre.

Felip Puig ha  afirmat aquest matí que “"el pronunciament definitiu sobre el nou traçat del TGV es produirà un cop el Ministeri de Foment ens faci arribar la seva proposta”". Tot i això el conseller, davant el nou traçat que el Ministre Josep Piqué va adelantar ahir al vespre, ha manifestat que “"veiem positivament que s’’accepti la proposta de la Generalitat i la de Catalunya que l’’enllaç amb l’’aeroport s’ha de produir en el ramal principal, que tots els TGV hagin de passar per l’’estació  de l’’aeroport que hi hagi. En segon lloc, hem de veure quin és el plantejament concret que ens fan i quines són les propostes tècniques de desenvolupament. Quan les coneguem, veurem si reuneixen els mínims exigits i veurem si Catalunya es pot pronunciar afirmativament o hem de continuar demanant la nostra alternativa”."

Felip Puig ha fet una valoració esperançada d’aquesta nova proposta ja que “"per primera vegada el govern central sembla acceptar els plantejament i les tesis de la Generalitat  des del punt de vista que l’’accés del TGV a l’’aeropoort del Prat s’’ha de produir pel ramal principal".” Segons Puig ara caldrà veure “"si la proposta de situar l’’estació, no davall de l’actual terminal, sinó en un altre lloc en el ramal principal és òptima i dona resposta a les necessitats de Catalunya".

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha afegit que treballarà perquè hi hagi “"un posicionament compartit per part de la Generalitat, dels ajuntaments metropolitans i de les entitats i institucions que fins ara han recolzat la proposta catalana". Per Puig el fet que a nivell de Catalunya es mantingui el consens davant la negociació amb Madrid "“és un aspecte molt important per Catalunya. Més enllà de la meva opinió com a conseller, vull copsar l’’opinió dels altres representants socials, institucionals i econòmics amb els que hem estat negociant en les últimes setmanes"”.

"De la mateixa manera que en les darreres setmanes vam fer una posició conjunta els ajuntaments metropolitans, la Generalitat i la societat civil  per defensar una proposta bona del pas del TGV per l’’aeroport, jo intentaré que aquest consens continuï per analitzar la nova proposta". El conseller ha anunciat que mantindrà reunions amb les diferents institucions i entitats un cop es conegui exactament la proposta.

Davant els arguments que continua sostenint el Govern central sobre si la proposta catalana representa més temps en el recorregut del TGV, el conseller Puig ha afegit que "a Madrid segueixen entenen que el TGV és important ja que enllaça Barcelona amb Madrid i que tot es planteja en funció dels minuts que trigarà en unir aquestes dues ciutats. Però aquí hem de recordar  que, evidentment això és important, però hi ha una cosa més important que és que el TGV ens enllaçarà amb França i amb la resta d’Europa. Aquest tren connectarà les quatre capitals catalanes, els ports i els aeroports i per a nosaltres el TGV és alguna cosa més important que tenir l’alta velocitat entre Barcelona i Madrid."

1  

Talls de so

Tall de veu
mp3 | 705