Territori

La Generalitat inicia les obres de millora de la C-55 a Clariana de Cardener (Solsonès)

5,8 Km de longitud i una inversió de 17,29 MEUR

query_builder   11 juliol 2003 19:30

event_note Nota de premsa

La Generalitat inicia les obres de millora de la C-55 a Clariana de Cardener (Solsonès)

5,8 Km de longitud i una inversió de 17,29 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha presidit avui l’acte d’inici de les obres de millora de la carretera C-55, als termes municipals de Clariana de Cardener i Riner (Solsonès). Aquesta actuació, que es preveu que s’acabi a finals de l’any 2004, suposa una inversió de 17,29 MEUR (2.876 MPTA).

L’Eix del Cardener forma part de la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat i esdevé un dels eixos de comunicació principals de les comarques del Bages i del Solsonès.

Actualment la carretera C-55, al tram de Clariana de Cardener, té una secció de 9 m d’amplada, sense carril per a vehicles lents i amb un pendent màxim del 8%. Aquestes característiques geomètriques fan que la velocitat de circulació sigui de 60 Km/h.

És per això que des d’aquest Departament s’ha impulsat la millora de la C-55, entre els punts quilomètrics 66,550  i  73,135, a Clariana de Cardener. Aquesta actuació, iniciada avui, millorarà la seguretat viària i el nivell de servei d’aquesta via.

Descripció de les obres

Amb les obres iniciades, la longitud que s’ha de recórrer s’escurçarà en un 11% passant dels 6,5 Km actuals fins als 5,8 Km futurs.

La nova carretera travessa els termes municipals de Clariana de Cardener i Riner, així com el nucli de Santa Susanna.

La carretera té característiques que corresponen a una carretera convencional d’una sola calçada amb un carril per cada sentit de circulació. L’amplada dels carrils és de 3,5 m cadascun i la dels vorals és d’1,5 m. Al llarg del traçat es disposen trams amb carril addicional de 3,5 m d’amplada per a circulació lenta (entre els punts quilomètrics 1,45 i 3,5 i els punts quilomètrics 4,5 i 5,5).

La velocitat de projecte corresponent a la nova carretera serà de 80 Km/h.

El traçat s’inicia a punt quilomètric 66,575 de la carretera C-55 i passa pròxim al recorregut existent en tot el projecte i, en alguns trams, els dos traçats coincideixen.

A l’inici, se separa del traçat original i creua el riu Negre amb un nou pont, s’ajunta breument amb el traçat actual i se’n torna a separar fins a la intersecció de Clariana. Passat aquest punt, el nou traçat se separa novament de l’actual i no tornen a coincidir fins després del primer túnel. Des d’aquí i fins a la intersecció de Santa Susanna, el traçat projectat és molt semblant a l’antic. L’últim tram del projecte difereix substancialment de la carretera existent. Es substitueix un tram de revolts per un túnel. Passat aquest,  el nou traçat queda a una cota força inferior a l’original i no es retroba amb l’antic traçat fins al final del projecte, al punt quilomètric 73,135 de la carretera actual.

Les estructures projectades en aquesta actuació que cal assenyalar són:

· El viaducte sobre el riu Negre: està format per quatre trams i té una longitud de 135 m aproximadament.

· El segon viaducte: està format per cinc trams de 29 m i té una longitud aproximada de 145 m.

· Túnel de la Flauta: el túnel de la Flauta tindrà una longitud total de 154 m, i es troba entre els punts quilomètrics 1,764 i 1,918.

· Túnel de la Guàrdia: el túnel de la Guàrdia tindrà una longitud total de 228 m i està situat entre els punts quilomètrics 4,582 i 4,810.

1  

Imatges

Mapa C-55 Clariana de Cardener

Mapa C-55 Clariana de Cardener 146