Territori

El conseller Puig proposa la creació d'un Consorci per gestionar la remodelació de la façana marítima de Tarragona

query_builder   24 març 2003 18:24

event_note Nota de premsa

El conseller Puig proposa la creació d'un Consorci per gestionar la remodelació de la façana marítima de Tarragona

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig ha proposat avui la creació d’un Consorci per gestionar la remodelació de la façana marítima de la ciutat de Tarragona. El Consorci estaria format per la Generalitat de Catalunya, el Govern central, l’Ajuntament de Tarragona i el Port de Tarragona. El conseller ha llançat aquesta proposta en la visita que ha fet avui a la carpa que demà s’obrirà al públic on hi ha exposat el projecte de remodelació de la façana marítima de l’arquitecte Ricard Bofill.

Felip Puig ha afirmat que aquest és el projecte de la Tarragona del segle XXI i que “ara el que cal és que aquesta proposta sigui treballada i consensuada”. També ha assegurat que es tracta d’una proposta molt ambiciosa i de qualitat de primer nivell internacional.

Pel que fa a l’aspecte econòmic, el conseller ha manifestat que “caldrà que s’analitzin bé els números per tal que l’administració, sobretot el govern central, vegi la viabilitat del projecte. Perquè aquesta actuació, com totes les actuacions que suposen una reforma d’infraestructures -en aquest cas el soterrament de la via del tren- han de tenir viabilitat financera”. En aquesta línia, Puig ha dit que cal treballar per trobar la forma i el model de gestió per aconseguir la viabilitat del projecte i que aquest s’autofinancïi .

Per al conseller de Política Territorial, el més operatiu seria constituir un consorci on hi hagués el Ministeri de Foment, representant els interessos de RENFE, el Port de Tarragona, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Segons Felip Puig, aquest consorci “garantiria la coherència del projecte, des del punt de vista de la integració urbanística, la viabilitat econòmica i la seva legalitat urbanística. Crec que aquest consorci pot ser una fòrmula molt positiva”.

Així mateix, el conseller també ha destacat l’aposta pública per la millora a l’accessibilitat de l’habitatge ja que el 20% dels habitatges que es construeixin seran de protecció oficial.

L’ avantprojecte del la remodelació de la façana marítima de Tarragona està finançat íntegrament per la Generalitat.

1  

Imatges

Fotografia acte

Fotografia acte 347