Agència de l'Habitatge de Catalunya

El Departament de Medi Ambient i Habitatge convoca el primer concurs per a la construcció de 450 habitatges de protecció oficial

query_builder   11 maig 2004 18:42

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient i Habitatge convoca el primer concurs per a la construcció de 450 habitatges de protecció oficial

La Secretaria d’Habitatge, a través de la Direcció General d’Habitatge,  convoca el primer concurs d’assistència tècnica per escollir els arquitectes que hauran de desenvolupar els projectes i les obres de les 15 primeres actuacions d’habitatge protegit, mitjançant l’Institut Català del Sòl.

Aquestes 15 actuacions suposaran la construcció d’uns 450 habitatges arreu de Catalunya i inclouen actuacions destinades a habitatges amb protecció oficial de lloguer i de compra venda.

Pel que fa als programes d’habitatge. En el concurs s’inclouen 4 actuacions d’ habitatges de lloguer rotatori destinat exclusivament a joves a la ciutat de Barcelona, així com  habitatges de lloguer per a gent gran. També s’inclouen dues actuacions  de remodelació de barris, una a  la ciutat de Barcelona i l’altra, a l’Hospitalet de Llobregat.

Al concurs s’han presentat un total de 228 equips d’arquitectes, d’entre els quals i d’acord amb el plec de condicions de la convocatòria i el procediment establert , se n’han seleccionat 5 equips per cadascuna de les actuacions.  D’entre aquest 5 equips, el guanyador elaborarà els projectes bàsic i executiu i dirigirà l’obra amb el seguiment de la Direcció General d’Habitatge i de l’Institut Català del Sòl.

La Secretaria d’Habitatge té previst convocar el proper més de juny, un segon concurs d’assistència tècnica amb un paquet semblant d’actuacions d’habitatges protegits de nova construcció.

Amb aquestes convocatòries la Secretaria d’habitatge porta a terme les actuacions d’habitatge protegit executades directament, amb la finalitat assolir els compromisos adquirits pel govern de la Generalitat de facilitar als ciutadans  amb baixos nivell d’ingressos, l’accés a un habitatge digne.

En la present convocatòria s’inclouen actuacions situades a les ciutats de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat i a les comarques de l’Anoia, Osona, Cerdanya, Conca de Barberà, Gironès, Alt Penedès,  Bages, la Garrotxa i Ripollès.

Tots el projectes inclouen unes pautes de sostenibilitat entre d’altres coses els criteris d’equilibri energètic com ara s’asolejament  , la ventilació creuada o l’aigua calenta i cremàtoria alimentada per plaques solars. En tots els  projectes s’hauran d’aplicar els requeriments de sostenibilitat de l’art. 24 del Decret 157/2002. Les solucions han de ser senzilles, incorporades al propi disseny de l’edifici i han de repercutir en la disminució de les demandes tèrmiques dels habitatges de climatització dels habitatges, tant en la seva fase de construcció com al llarg de la seva vida útil.

1  

Fitxers adjunts

Habitatge

Habitatge
DOC | 51

`