Innovació, Universitats i Empresa

Signatura del conveni entre el DURSI i la Universidad Católica del Norte (UCN) de Xile

Permetrà la recerca d'investigadors catalans al 'Norte de Chile', una zona de gran riquesa ecològica

query_builder   11 juny 2003 12:24

event_note Nota de premsa

Signatura del conveni entre el DURSI i la Universidad Católica del Norte (UCN) de Xile

Permetrà la recerca d'investigadors catalans al 'Norte de Chile', una zona de gran riquesa ecològica

Aquest matí el conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell i el rector de la Universidad Católica del Norte (UCN) d’Antofagasta, a Xile, Misael Camus, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions, que té com a  objectiu impulsar les relacions de recerca entre el “Norte de Chile” i Catalunya. El Norte de Chile és un immens laboratori natural amb una gran potencialitat per la recerca geològica, biològica, astronòmica, etc. Demà a les 12 del migdia, a l’Aula Magna de la Facultat de Geologia de la UB, se’n farà l’acte de presentació.

El programa de col·laboració del conveni preveu visites d’investigadors i professors universitaris, amb una durada d’entre una setmana i un mes, i la mobilitat d’investigadors i professors universitaris, així com d’estudiants de postgrau i postdoctorat, amb una durada d’entre 2 i 12 mesos. Hi podran participar totes les universitats catalanes i centres de recerca públics i privats sense finalitat de lucre. El DURSI i la UCN també establiran convocatòries públiques de recerca, a les quals es podran acollir els investigadors i professors universitaris de les seves respectives comunitats. El finançament de les activitats del conveni serà assumit conjuntament pel DURSI i la UCN.

A l’acte de presentació de demà hi assistiran Antoni Oliva, director de la CIRIT, Jordi Martinell, vicerector de Relacions Internacionals de la UB, David Serrat, rector de la Universitat de Vic, i  Guillermo Chong, Professor de la Universidad Católica del Norte.

1  

Imatges

Andreu Mas-Colell i Misael Camus signen el conveni

Andreu Mas-Colell i Misael Camus signen el conveni 116