Innovació, Universitats i Empresa

La mostra de manuals universitaris en català s'instal·la a la UAB [Actualitzada]

Actualment, el DURSI en té catalogats més de 4.500, xifra que s'ha quintuplicat en els darrers 13 anys

query_builder   24 febrer 2003 13:11

event_note Nota de premsa

La mostra de manuals universitaris en català s'instal·la a la UAB [Actualitzada]

Actualment, el DURSI en té catalogats més de 4.500, xifra que s'ha quintuplicat en els darrers 13 anys

Des d’avui i fins al proper 7 de març, la UAB acollirà una mostra de manuals i llibres de text universitaris en llengua catalana, cedida pel DURSI. La mostra, que s’exhibeix a la Sala d’exposicions de l’edifici N (Plaça Cívica) de la Universitat, consta d’un miler d’exemplars i inclou tots els llibres i manuals universitaris que s’han publicat amb les ajudes econòmiques que des de fa 13 anys atorga el DURSI.

La UAB és la cinquena universitat on s’exposa la col·lecció, que anteriorment s’ha pogut veure a la UdG, a la UdL, a la UB i a la UIB (Universitat de les Illes Balears). La iniciativa forma part dels actes programats en l’anomenat Any de les Llengües, que la universitat celebra aquest any. A la inauguració oficial, que es farà demà a les 13.30 h, hi assistirà la sotsdirectora general d’Universitats de la Generalitat, Carme López, juntament amb el secretari general i vicerector de Relacions Institucionals de la UAB, Rafael Grasa.

 Aquesta col·lecció deixa palès l’increment en l’edició de llibres de text i manuals en català en els darrers anys. Les actuacions de la Generalitat de Catalunya, així com la iniciativa de les editorials privades i dels serveis de publicacions de les universitats, han contribuït a augmentar el fons bibliogràfic en llengua catalana destinat a universitaris. Actualment, totes les biblioteques universitàries disposen de més de 4.500 llibres de text i manuals en català, mentre que abans del 1990 no arribaven als 830.

Des de l’any 1990, el DURSI, conjuntament amb el Departament de Cultura, concedeix ajuts a l’edició i difusió de llibres de text, diccionaris, guies pràctiques i manuals universitaris, per contribuir al procés de normalització lingüística en el nivell educatiu superior. Des de fa dos anys, aquesta convocatòria compta, també, amb el suport del Departament de Justícia.

El fet que any rera any augmenti el fons bibliogràfic de qualitat en llengua catalana contribueix a què el català sigui present a les universitats com a llengua normalitzada de docència i de recerca, i també a capacitar els futurs professionals de tots els àmbits en la preparació terminològica adequada. El llistat de llibres de text i manuals en català es pot consultar a l’adreça: http://dursi.gencat.net/ca/se/documents.htm.

1  

Imatges

Cartell mostra UAB

Cartell mostra UAB 30