Relacions Institucionals i Participació

El conseller Pelegrí destaca que el nou sistema de telecontrol de l'abastament d'aigua a la Segarra és un exemple de "cohesió territorial"

query_builder   10 desembre 2002 18:31

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí destaca que el nou sistema de telecontrol de l'abastament d'aigua a la Segarra és un exemple de "cohesió territorial"

El conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep Maria Pelegrí, ha destacat aquest dimarts, dia 10 de desembre, “l’esforç del Govern català envers les comarques per millorar la qualitat de vida i la cohesió territorial”. Pelegrí ha posat com a exemple d’aquest fet el nou sistema de telecontrol de l’abastament d’aigua en alta a les valls de Sió i de Cercavins, a la Segarra, que s’ha presentat avui a Cervera. El projecte està pressupostat en 800.000 euros, dels quals 760.000, un 95%, estan subvencionats pel Pla únic d’obres i serveis (PUOSC).

Pelegrí ha qualificat el projecte d’“acte de responsabilitat del Consell Comarcal de la Segarra” i ha assenyalat que iniciatives com aquesta són un “bon sistema perquè municipis petits que no tenen recursos puguin donar serveis”.

El conseller de Governació i Relacions Institucionals ha participat en la presentació del sistema de telecontrol en un acte que ha comptat amb l’assistència de tots els alcaldes de la comarca; l’alcalde d’Ossó de Sió (Urgell), Josep Maria Pedró; l’alcaldessa de Verdú (Urgell), Eulàlia Solsona, i els membres del Consell Comarcal de la Segarra. Posteriorment a l’acte de presentació, el conseller ha visitat  l’estació de bombeig d’aigua de Ratera.

El nou sistema servirà per controlar amb mètodes informàtics i en temps real l’estat del subministrament d’aigua potable als municipis de la Segarra mitjançant la instal·lació d’emissores en tots els punts de la xarxa, les quals envien senyals a l’empresa Gestió d’Aigües de la Segarra. Aquest ens descentralitzat del Consell Comarcal té com a objectiu la prestació del servei de subministrament d’aigua fins a la connexió amb les xarxes municipals d’abastament domiciliari d’aigua potable.

1  

Imatges

El conseller Pelegrí durant la visita a l'estació de bombeig d'aigua de la Ratera

El conseller Pelegrí durant la visita a l'estació de bombeig d'aigua de la Ratera 59