Innovació, Universitats i Empresa

El Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) i Amena signen un acord per desenvolupar noves línies d'investigació en comunicacions mòbils

L'empresa del Grup Auna invertirà 540.000 euros en aquest projecte durant els propers tres anys

query_builder   20 novembre 2003 14:07

event_note Nota de premsa

El Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) i Amena signen un acord per desenvolupar noves línies d'investigació en comunicacions mòbils

L'empresa del Grup Auna invertirà 540.000 euros en aquest projecte durant els propers tres anys

El vicepresident i conseller delegat del Grup Auna, Joan David Grimà Terré, i el director general del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, Miguel Angel Lagunas, han signat avui un acord per tal de desenvolupar activitats d’investigació i desenvolupament en l’àmbit de sistemes tecnològics per a comunicacions mòbils. El conseller del DURSI en funcions, Andreu Mas-Colell, ha assistit a l’acte de signatura, que ha tingut lloc aquest migdia a la seu del Departament.

L’acord, que tindrà una durada de tres anys, contempla la col·laboració en diferents àrees d’investigació per l’estudi del futur de les xarxes de comunicacions sense fils, les potencials millores per a la seva correcta gestió i òptima planificació, així com l’impacte que l’evolució permanent dels dispositius mòbils tindrà en elles. Amena es compromet a invertir en aquest projecte 180.000 euros anuals durant els propers tres anys.

El CTTC és un dels centres de recerca promoguts per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el DURSI, amb vocació d’esdevenir punts de referència internacional en el seu àmbit d’estudi. El CTTC té com a objectiu el desenvolupament de projectes d’R+D relacionats amb les tecnologies de les telecomunicacions, en les àrees següents: subsistemes de comunicacions (dispositius de ràdiofreqüència de banda i òptiques, xarxes ràdio, sistemes indoor i sistemes cel·lulars), comunicacions via ràdio, tecnologies d’accés (sistemes de telecomunicacions per cable i per satèl·lit), xarxes òptiques (fibra òptica) i tecnologies IP (protocol d’internet).

El Centre, ubicat de manera provisional a l’edifici Nexus del campus nord de la UPC, va iniciar les seves activitats el desembre del 2001. Hi treballen actualment investigadors de la UPC i de la URL, institucions promotores del Centre. Pel que fa a les inversions, la despesa prevista fins al 2006 en la construcció i equipament del CTTC a Castelldefels és de 14,3 milions d’euros (5,2 destinats a l’obra i 9,1 a l’equipament). Està previst que el nou edifici, amb una superfície de 3.421 m2, sigui operatiu a partir de l’any 2005. En l’actualitat, 31 persones treballen al CTTC. Les previsions per al 2006 pel que fa a personal propi són de 76 persones, a les que cal afegir uns 25 becaris i uns 15 investigadors associats i visitants.

1  

Imatges

El conseller Mas-Colell amb Joan David Grimà i Miguel Angel Lagunas

El conseller Mas-Colell amb Joan David Grimà i Miguel Angel Lagunas 151