Recerca i Universitats

Demà s'inaugura la nova Anella Científica

La xarxa que connecta les universitats i centres d'investigació amb banda ampla incorporarà la tecnologia Gigabit

query_builder   6 maig 2003 12:16

event_note Nota de premsa

Demà s'inaugura la nova Anella Científica

La xarxa que connecta les universitats i centres d'investigació amb banda ampla incorporarà la tecnologia Gigabit

Demà dimecres, 7 de maig, a les 12.30 hores, es presentarà la nova Anella Científica a l’Auditori del Palau de la Generalitat. Presidirà l’acte el conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, i l’acompanyaran el president de la Fundació Catalana per a la Recerca i del CESCA, Rafael Español, i el director de la CIRIT i president de la Comissió Permanent del CESCA, Antoni Oliva.

L’Anella Científica és una xarxa de comunicacions d’alta velocitat al servei de la recerca i la innovació tecnològica, que connecta universitats i centres d’investigació de Catalunya amb banda ampla. La nova Anella, que també serà gestionada pel Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA), incorpora tecnologia Gigabit Ethernet per donar suport a les aplicacions tradicionals i avançades d’internet.

Les noves prestacions ampliaran els recursos disponibles per a les aplicacions "tradicionals" d’internet (correu electrònic, web, biblioteques digitals...), però també permetran donar suport a les noves aplicacions científiques i acadèmiques, que necessiten una gran amplada de banda per transmetre tot tipus d’informació digital, incloent imatges en moviment: teleformació, telemedicina, videoconferències, entorns grid de col·laboració distribuïda, serveis d’internet avançats com els desenvolupats per i2CAT, telefonia sobre IP, difusió de ràdio i TV, laboratoris virtuals o vídeo per encàrrec.

1  

Imatges

Presentació de la nova Anella Científica

Presentació de la nova Anella Científica 130