Innovació, Universitats i Empresa

Carles Solà anuncia la creació de l'Euroregió universitària en un futur immediat

El conseller del DURSI situa la data de constitució la primavera del 2005 a Barcelona

query_builder   4 octubre 2004 18:27

event_note Nota de premsa

Carles Solà anuncia la creació de l'Euroregió universitària en un futur immediat

El conseller del DURSI situa la data de constitució la primavera del 2005 a Barcelona

El conseller del DURSI, Carles Solà, s’ha compromès aquest migdia a desenvolupar l’Euroregió universitària en un futur immediat. D’acord amb la voluntat del Govern català de promocionar una àrea amb interessos comuns en àmbits diversos batejada sota el nom d’Euroregió, Solà ha llançat la proposta de convocar una jornada de treball a la Universitat de Barcelona durant la primavera de l’any que ve, en el decurs de la qual es constituiria formalment l’Euroregió universitària.

Solà ha explicat que pensa reunir-se properament amb el president de l’Institut Joan Lluís Vives (IJLV) per sol·licitar-li que l’Institut s’impliqui en aquest projecte en representació dels Països Catalans. Recordem que l’IJLV agrupa 19 universitats dels territoris de parla catalana i coincideix a grans trets amb el territori definit per l’Euroregió universitària (que n’agrupa un total de 30, comptant les de Saragossa, Tolosa de Llenguadoc i Montpeller).

L’Euroregió agrupa els territoris del Llenguadoc-Rosselló, Migdia Pirineus, Aragó, País Valencià, Illes Balears i Catalunya, en una zona de 17 milions d’habitants que constitueix una regió natural amb importants interessos estratègics comuns en sectors com el productiu, l’industrial i el turístic, però també en l’universitari i el de la recerca. Segons ha dit el conseller Solà aquest migdia en l’acte d’inauguració de curs de la UB, l’Euroregió universitària serà un dels eixos per convertir aquesta zona d’Europa en “un pol econòmic molt potent, amb  infraestructures i institucions que interconnectin els territoris que la integren”.

1  

Imatges

Carles Solà durant l'acte d'inauguració del curs a la UB

Carles Solà durant l'acte d'inauguració del curs a la UB 2091