Economia i Hisenda

La Generalitat aposta per la modernització dels mercats de capitals a Catalunya

El Departament d'Economia i La Fundació Catalana d'Analistes Financers

query_builder   6 juny 2003 18:06

event_note Nota de premsa

La Generalitat aposta per la modernització dels mercats de capitals a Catalunya

El Departament d'Economia i La Fundació Catalana d'Analistes Financers

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, i el president de la delegació catalana de l’Institut Espanyol d’Analistes financers, Xavier Adserà, en representació de la Fundació Catalana d’Analistes Financers, han signat aquest divendres al matí un conveni de col·laboració. L’objectiu és potenciar i modernitzar l’activitat dels mercats de capitals a Catalunya, a partir de la investigació i la formació en el camp dels mercats borsaris i financers.

En aquest sentit, la Generalitat invertirà 30.000 euros que serviran per desenvolupar el Pla d’Activitats de la Fundació. Aquest pla, s’estructura en diferents àrees com ara la investigació; la formació –amb l’organització de cursos per a la preparació del Títol d’Analista Financer Internacional (CIIA), o d’altres de perfeccionament-; la creació d’un Servei d’Estudis i Publicacions que promogui l’anàlisi i la difusió a nivell nacional i internacional dels principals problemes i reptes dels mercats financers i de valors; i, finalment, l’organització de jornades, seminaris i conferències.

La Fundació Catalana d’Analistes Financers va ser creada per la Delegació Catalana de l’Institut Espanyol d’Analistes Financers, de la qual formen part prop de 400 professionals del món de la inversió i les finances. Amb l’objectiu de desenvolupar l’opinió independent en l’economia, les finances, i els mercats financers i borsaris en particular, la Fundació vol arribar a convertir-se en un centre de reflexió que contribueixi a obtenir la màxima eficàcia dels Mercats de Capitals a Catalunya amb el suport de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, i davant els reptes que plantegen la internacionalització i la globalització de les seves operacions i els seus agents.

1  

Imatges

Fotografia (Jordi Parra)

Fotografia (Jordi Parra) 2562