Economia i Hisenda

Homs signa amb 16 entitats financeres el conveni de col·laboració que posa en marxa la línia de crèdits bonificats [Actualitzada]

Crèdit Plus es distribuirà a través de 6.300 oficines arreu de Catalunya

query_builder   24 abril 2003 19:34

event_note Nota de premsa

Homs signa amb 16 entitats financeres el conveni de col·laboració que posa en marxa la línia de crèdits bonificats [Actualitzada]

Crèdit Plus es distribuirà a través de 6.300 oficines arreu de Catalunya

Aquesta tarda, el conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha signat amb els representants de 16 entitats financeres que operen a Catalunya l’acord que permetrà posar en marxa la línia de crèdits bonificats, Crèdit Plus. Com a resultat de les operacions de titulització impulsades per la Generalitat i amb la participació de caixes i bancs, aquesta iniciativa facilitarà la inversió a les petites empreses i els autònoms. El Govern bonificarà un 1% anual dels interessos dels préstecs atorgats per les entitats de crèdit.

 “La col·laboració dels setze bancs i caixes implicats en la iniciativa permet que aquesta sigui la línia de crèdit amb més difusió arreu de Catalunya”, ha dit Homs.

Crèdit Plus es podrà sol·licitar a les 6.300 oficines de les entitats financeres que participen al projecte. D’aquesta manera, es podran beneficiar d’aquesta línia de crèdits avantatjosos les petites empreses i els treballadors autònoms de tot el territori català. Aquests col·lectius podran accedir-hi de forma fàcil i àgil, ja que totes les entitats oferiran aquest tipus de préstec específic sota el mateix nom. Es calcula que la nova línia de crèdit servirà per finançar 10.000 projectes empresarials al llarg en els propers anys. Tot plegat, permetrà donar un nou impuls a l’economia catalana ja que ens permetrà assolir un increment de 17.000 nous llocs de treball i augmentar un 1’25% el PIB català en els propers cinc anys.

Crèdit Plus pretén millorar la competitivitat i afavorir el creixement de les petites empreses catalanes. L’import del préstec haurà de ser d’un mínim de 10.000€ i un màxim d’1 M€, sempre que no se superi el 80% del pressupost del projecte. Per a un període de 3, 5 o 7 anys, les condicions bancàries no podran superar l’Euribor+1,25 –quan no sigui necessari l’aval–, o l’Euribor+1,50 –amb l’aval inclòs. En aquest últim cas, les petites empreses i els treballadors autònoms tindran la possibilitat d’accedir a l’aval, d’un 50% de l’import del crèdit, instrumentat a través de l’Institut Català de Finances o d’Avalis, Societat de Garantia de Recíproca de Catalunya. El decret que ja ha aprovat el Govern i que posa en marxa aquesta iniciativa també especifica que els destinataris d’aquestes ajudes siguin treballadors autònoms i petites empreses amb un volum de negoci de fins a 7 M€. Queden excloses, però, aquelles dedicades a la promoció immobiliària i les del sector del transport.

A més, Crèdit Plus s’obre a totes les empreses que facin inversions de caràcter social com ara guarderies d’empresa, instal·lacions esportives o altres equipaments de caràcter assistencial, independentment de la seva dimensió.

1  

Imatges

Fotografia signatura crèdit plus

Fotografia signatura crèdit plus 328