Economia i Hisenda

Homs inaugura la nova seu de l'Institut d'Estudis Financers (IEF)

Vol que l'IEF continuï potenciant el mercat financer català en l'àmbit internacional

query_builder   14 octubre 2003 17:52

event_note Nota de premsa

Homs inaugura la nova seu de l'Institut d'Estudis Financers (IEF)

Vol que l'IEF continuï potenciant el mercat financer català en l'àmbit internacional

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha inaugurat aquest matí la nova seu de l’Institut d’Estudis Financers (IEF), situada al número 670 de la Gran Via de les Corts Catalanes, a Barcelona.“Aquesta nova seu vol ser la base d’una nova etapa que ha de permetre a l’Institut d’Estudis Financers tenir més eines per continuar impulsant la formació de qualitat d’especialistes en el mercat financer”, ha dit el conseller.

Homs ha explicat que les noves instal·lacions, de 1.100 metres quadrats, són el pilar perquè l’IEF es plantegi nous reptes. En primer lloc, el conseller s’ha mostrat convençut que l’Institut ha d’apostar de forma decidida per la internacionalització.“I aquesta aposta ha de ser tridireccional: per una banda, cal oferir la formació necessària perquè els nostres professionals puguin obtenir titulacions internacionals, per l’altra, que els estudiants puguin millorar la seva formació a l’estranger i, finalment, organitzar més activitats formatives a Barcelona amb ressò internacional”.

En segon lloc, Homs ha animat l’IEF a potenciar l’ús de les noves tecnologies en la formació.“Internet ens ha de permetre facilitar una formació permanent i personalitzada als nostres professionals. D’aquesta manera, serà possible donar resposta de forma immediata a les necessitats d’investigació i de formació que plantegen constantment els mercats financeres”, ha dit.

Per últim, Homs creu que l’IEF ha de potenciar encara més la promoció de Barcelona i Catalunya com a plaça financera internacional de qualitat. “Hem de continuar treballant per atreure professionals estrangers i institucions financeres internacionals i mantenir, així, molt viu el sector financer català”.

40.000 professionals formats en dotze anys

Des de la seva creació, ara fa dotze anys, l’IEF ha format aproximadament 40.000 professionals financers i s’ha confirmat com un centre d’excel·lència a l’Estat espanyol i a Europa. Actualment, és l’única entitat de l’Estat membre de les Federacions Europea i Mundial d’Instituts de Formació Bancària i Financera. A més, intervé de forma activa en projectes de recerca i ensenyament de la Unió Europea. La tasca que desenvolupa ha estat clau per a la projecció exterior del sistema financer català i espanyol. Així, l’IEF ha format el 60% dels analistes financers amb titulació internacional de tot l’Estat, i el 70% dels assessors espanyols amb certificació europea.

Amb el suport dels principals bancs i caixes instal·lats a Catalunya, l’IEF s’ha convertit en un centre dinamitzador de l’activitat financera. La formació ha estimulat els professionals i ha generat noves idees que han estat clau per impulsar projectes innovadors en els mercats financers catalans i espanyols. En aquest sentit, l’IEF ha col·laborat amb altres entitats com l’IEAF, el MEFF l’ASSET i l’EFPA per posar en marxa noves iniciatives de recerca, investigació i formació que han ajudat a enfortir Catalunya i Barcelona com a plaça financera en el marc d’una economia global.

Barcelona, 14 d’octubre del 2003

1  

Imatges

Fotografia (Xavier de la Cruz)

Fotografia (Xavier de la Cruz) 200

`