Economia i Hisenda

El conseller Homs posa la primera pedra de les noves instal·lacions del Centre de Recerca en Economia Internacional

query_builder   19 juny 2003 19:29

event_note Nota de premsa

El conseller Homs posa la primera pedra de les noves instal·lacions del Centre de Recerca en Economia Internacional

Diu que els centres d’investigació són peces clau per al futur d’una economia catalana cada vegada més internacionalitzada

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha posat aquesta tarda la primera pedra de l’edifici Wellington, que acollirà la nova seu del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI). Durant l’acte, Homs ha destacat que centres d’investigació com a aquest són imprescindibles per el futur de l’economia catalana. “Catalunya necessita institucions investigadores en economia internacional perquè s’anticipin a la dinàmica de la societat”, ha dit.

El conseller ha explicat que actualment Catalunya exporta a l’estranger un 50% dels béns i serveis que produeix. Així, ha recordat que aquesta situació comporta que les empreses catalanes siguin més sensibles a les dinàmiques de les economies d’altres països i de la conjuntura internacional. En aquest sentit “centres d’investigació com el CREI són un element estratègic per a la nostra economia ja que detecten a priori els moviments d’aquests cicles econòmics i ens permeten orientar correctament el nostre sector productiu”. Per això, els economistes i investigadors del CREI, un centre que treballa des del 1994, plantegen estratègies de futur a deu anys vista.

Les noves instal·lacions del CREI, un consorci on participen la Generalitat i la Universitat Pompeu Fabra, es construiran al mateix campus d’aquesta universitat. En aquesta línia, el conseller d’Economia ha demanat que es faci un pas més i que, més enllà de la vinculació entre el món de la investigació i l’acadèmic, “s’estableixin ponts virtuals que connectin l’àmbit de la recerca i el de les empreses i la societat civil catalana”. Homs també ha apuntat que és necessari que es construeixin canals de comunicació constants entres centres com el CREI i les institucions públiques. “És bo que els investigadors facin recomanacions i suggeriments a les administracions perquè també puguin orientar amb èxit les seves polítiques de futur”, ha explicat.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 250