Economia i Hisenda

El Consell Consultiu de l'Assegurança crea una comissió per desenvolupar el reglament de la nova llei de mútues

El conseller Homs presideix la primera reunió d'aquest òrgan creat per la Generalitat

query_builder   28 maig 2003 11:58

event_note Nota de premsa

El Consell Consultiu de l'Assegurança crea una comissió per desenvolupar el reglament de la nova llei de mútues

El conseller Homs presideix la primera reunió d'aquest òrgan creat per la Generalitat

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, va presidir ahir  dimarts la reunió del Consell Consultiu de l’Assegurança i el Mutualisme. Es tracta de la primera trobada d’aquest òrgan assessor que ha de servir per establir un pont de diàleg constant entre el sector assegurador català i l’Administració. En la reunió d’ahir a la tarda els membres del consell van crear una comissió de treball que haurà de dictaminar sobre el desenvolupament del reglament de la nova Llei de Mútues que s’ha d’aprovar al Parlament. 

Un altre dels temes tractats en l’ordre del dia va ser la constitució d’una segona comissió de treball que marqui les bases per al desenvolupament de l’assegurança de dependència a Catalunya.

A part del conseller Homs, a la reunió també hi van participar: Jacint Boixasa, director general d’Assegurances i vicepresident del Consell; Josep Cercós, Ignasi Camí i Màrius Berenguer, en representació de les societats anònimes asseguradores i de les mútues de prima fixa; Montserrat Pinyol i Joan de Palol, en representació de les mutualitats de previsió social; Maria Àngels Felipe, en representació dels actuaris d’assegurances; Josep Villalba, en representació de les organitzacions més importants de pèrits d’assegurances i dels comissaris d’avaries; i Lluís Badrinas, en representació de les entitats d’inversió col·lectiva i fons de pensions.

El Govern va crear aquest òrgan a principis del mes d’abril perquè, com a representant plural del sector, actués d’assessor de la Direcció General d’Assegurances en la seva tasca d’ordenació, impuls i supervisió de les assegurances privades a Catalunya. Amb la voluntat de construir canals de comunicació amb un sector tant important a Catalunya com és el de les assegurances i les mútues, la Generalitat també va constituir llavors el Consell Consultiu de la Mediació en assegurances Privades. 

1  

Imatges

Fotografia (Fermí Esteve)

Fotografia (Fermí Esteve) 542