Delegació a les Terres de l'Ebre

El conseller en cap presideix el Consell de direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres

query_builder   4 juny 2004 10:18

event_note Nota de premsa

El conseller en cap presideix el Consell de direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres

El conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló , ha presidit aquest matí a Tortosa el consell de direcció de l’Administració de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

En finalitzar aquesta reunió, el conseller en cap ha atès als mitjans de comunicació en una roda de premsa que ha encetat responent a les crítiques de CiU a les Terres de l’Ebre en referència a la poca assignació pressupostària contemplada per al territori als pressupostos de la Generalitat. Bargalló ha apuntat “l’amnèsia” que pateix CiU a les Terres de l’Ebre perquè segons ha recordat els pressupostos del 2004 han estat el fruit de la nefasta gestió del govern anterior que va deixar un alt deute, un dèficit important que no s’ha reconegut fins ara i molts compromisos de caire plurianual, algun d’ells adquirit, fins i tot, en període pre-electoral. Amb aquesta situació de partida el conseller ha qualificat els pressupostos per al 2004 de “transició” i ha assegurat que fins el 2007 no es podrà deslligar l’assignació pressupostària d’aquesta situació.

En referència l’ordre del dia de la reunió del consell de direcció, Bargalló ha volgut destacar-ne dos elements:

1.- La campanya de participació ciutadana que s’engegarà arreu de Catalunya amb motiu del redactat del projecte de nou Estatut i la seva difusió a les Terres de l’Ebre. N’ha destacat 3 eixos fonamentals:

a) què és l’Estatut?

b) Perquè cal reformar-lo?

c) Com es pot participar en el seu redactat?

Sobre el contingut de l’Estatut, i concretament en referència a si contemplava la divisió territorial en 7 vegueries o regions, el conseller en cap ha destacat que la proposta que es farà al Parlament de Catalunya anirà en aquesta línia i que amb la Constitució a la mà, la divisió territorial de l’Estat està definida per províncies, encara que no especifica si a Catalunya n’hi ha d’haver una o set. També ha insisitit en el fet que el Govern no vol cap superposició estranya d’administracions o ineficiències i que la voluntat és la de fer realitat, en el transcurs d’aquesta legislatura la nova divisió territorial.

2.-L’anàlisi de les estructures dels serveis territorials de la Generalitat a les Terres de l’Ebre: Palau Abària (Delegació del Govern), antic Escorxador municipal d’Amposta (serveis territorials ubicats actualment a Amposta) i antic institut Joaquim Bau (serveis territorials). En referència a aquest punt ha exposat que s’ha tractat la valoració de la viabilitat econòmica i financera d’aquests projectes i se n’ha contrastat la necessitat.

Lluís Salvadó ha mostrat la seva voluntat, en qualitat de delegat del govern a les Terres de l’Ebre, a l’hora de fer aquesta reorganització administrativa per tal de concentrar els serveis i millorar-ne l’eficiència i l’estalvi en lloguers.

El conseller en cap ha clos la roda de premsa fent esment a les seleccions catalanes. En aquest cas Bargalló ha declarat que és partidari que siguin les pròpies federacions les que triïn el camí que han de seguir per aconseguir la internacionalització de l’esport català. Des del Govern de la Generalitat, la línia que se seguirà en aquesta qüestió serà, segons paraules del propi conseller en cap:

a) A favor absolutament de la internacionalització de l’esport català.

b) Donar suport incondicional a les federacions en allò que decideixin.

c) Respecte absolut per aquestes decisions.

En acabar la roda de premsa el conseller en cap ha fet una visita al Palau Abària, futura ubicació de la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre.

1  

Imatges

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió 574