Cultura

Jordi Vilajoana: 'És previst iniciar les obres del Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols a principis del 2004'

El MNAC està treballant en el projecte museològic

query_builder   11 gener 2003 22:50

event_note Nota de premsa

Jordi Vilajoana: 'És previst iniciar les obres del Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols a principis del 2004'

El MNAC està treballant en el projecte museològic

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha anunciat avui que les obres de construcció del Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, que s’ubicarà en l’edifici de l’Hospital Municipal, és previst que comencin a principis del 2004. El conseller ha assenyalat que “el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) està treballant en el projecte museològic i, un cop finalitzat, es durà a terme el projecte arquitecònic,  també durant l’any 2003, per tal de poder iniciar les obres a principis del 2004 i enllestir-les el 2006”.

Jordi Vilajoana ha agraït a la baronessa Thyssen, Carmen Cervera, la seva “actitud positiva i generosa” en les converses que han mantingut per dur a terme el Museu. El conseller ha indicat que en una reunió que van mantenir el passat mes de setembre, la baronessa li va oferir un llistat d’obres de la seva col·lecció de pintura catalana per al nou museu.

Aquesta llista està sent estudiada pel MNAC, que segons ha indicat el conseller, “apadrina el projecte, que ha assumit com a propi”. A més, el conseller ha assenyalat que el Museu de Sant Feliu podrà disposar també d’obres del Museu Nacional d’Art de Catalunya per a exposicions temporals.

Taller de Josep Amat

Així mateix, el conseller Vilajoana ha anunciat que la família del pintor Josep Amat ha manifestat també la seva voluntat de donar obres, així com el taller de l’artista  per al nou museu. Vilajoana ha dit que és previst tancar els acords tant amb la baronessa Thyssen com amb la família Amat durant l’any 2003.

El Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols es construirà en l’Hospital Municipal, situat al carrer Hospital d’aquesta població, que serà cedit per l’Ajuntament el pròxim mes de març.

Nova biblioteca

El conseller de Cultura ha fet aquestes declaracions durant l’acte d’inauguració de la nova biblioteca de Sant Feliu de Guíxols, un edifici de nova construcció aixecat en els terrenys del  Cafè Mercurio i del qual conserva les façanes de grans finestrals, datades de principis del segle XX.

L’equipament ocupa una superfície de 965 metres quadrats, distribuïts en soterrani i dues plantes: a la planta baixa hi ha l’àrea d’acollida, espais per a diaris, revistes, música, cinema i l’àrea infantil; a la primera, l’àrea d’informació i referència, així com el fons general; al segon pis, els espais polivalents i l’àrea d’administració i serveis, i al soterrani, els dipòsits del centre.

L’anterior biblioteca, ubicada al carrer Sant Llorenç, va ser inaugurada el 1957 i va formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Fundació “la Caixa”, que va cedir la titularitat a l’Ajuntament l’any 1996. En l’actualitat compta amb un fons de 23.000 documents i disposa de 12 PC de lliure utilització.

El nou equipament ha tingut un cost total de 1.454.117,98 euros (241.944.874 pessetes), dels quals el Departament de Cultura aporta  408.688,00 euros (68.000.000 pessetes), per mitjà del Programa Específic de Biblioteques integrat en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i d’acord amb les necessitats que preveu el Mapa de Lectura Pública de Catalunya.

 

Barcelona, 11 de gener de 2003

1  

Imatges

El conseller de Cultura ha inaugurat la nova biblioteca de Sant Feliu de Guíxols

El conseller de Cultura ha inaugurat la nova biblioteca de Sant Feliu de Guíxols 140