Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Grau ha clos avui la IV Jornada Prodeca dedicada als productes alimentaris a l'hoteleria

query_builder   15 juliol 2003 16:42

event_note Nota de premsa

El conseller Grau ha clos avui la IV Jornada Prodeca dedicada als productes alimentaris a l'hoteleria

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau,  ha clos aquest matí la IV Jornada Prodeca. Aquesta quarta edició ha estat dedicada  a “Els productes alimentaris a l’hoteleria” i ha convocat  empresaris del sector agroalimentari, establiments hotelers i distribuïdors d’alimentació especialitzats en hoteleria.

La IV Jornada Prodeca té com a objectiu convocar anualment el teixit empresarial del sector agroalimentari i els diferents canals de distribució i comercialització d’aquestes produccions.

La importància del sector agroindustrial de Catalunya queda palesa en els més de 13,2 milers de milions d’euros de vendes netes que genera i les gairebé 80.000 persones ocupades, distribuïdes en 4.259 establiments. Aquesta xifra suposa un 15% del total aportat pel conjunt de la indústria a Catalunya, i un 24% del generat per la indústria agroalimentària espanyola.

D’altra banda, Catalunya rep anualment més de 20 milions de visitants estrangers, dels quals el 60,5% són turistes, és a dir, dormen almenys una nit a Catalunya; i uns 5 milions de viatgers procedents de la resta de l’Estat espanyol, a més dels viatges que generen els mateixos catalans a dins de Catalunya. Així, doncs, el sector hoteler, que allotja la major part d’aquests visitants, esdevé un dels mercats amb més demanda de productes alimentaris per atendre les necessitats dels visitants.

El conseller Josep Grau ha destacat que aquesta Jornada hauria de servir per posar en comú  la capacitat  d’oferta que té Catalunya i la capacitat que té el sector hoteler de consumir productes produïts a casa nostra, ja que per sort a Catalunya es produeix de tot i es produeix amb una altíssima qualitat.

El Màxim responsable de l’Administració agrària catalana també ha demanat als hotelers presents a la IV Jornada PRODECA que valorin els productes agroalimentaris  catalans i que siguin capaços d’acostar-se a la demanda amb productes  de Catalunya, ja que des de l’Administració podem posar-los en contacte, però l’esforç entre ambdues parts, hotelers i empresaris, a més de la distribució especialitzada en hoteleria, per tal d’acostar i intercanviar necessitats i interessos comuns entorn als productes alimentaris h ade sortir d’ells.

Barcelona, 15 de juliol de 2003

1  

Imatges

Fotografia de l'acte de cloenda de la IV Jornada Prodeca

Fotografia de l'acte de cloenda de la IV Jornada Prodeca 1415