Cultura

La Fundació Mútua General de Catalunya col·labora en la restauració de la capella dels Rocabertí de Vilabertran

Segons el conveni signat avui sota la presidència del conseller de Cultura

query_builder   13 juny 2003 13:52

event_note Nota de premsa

La Fundació Mútua General de Catalunya col·labora en la restauració de la capella dels Rocabertí de Vilabertran

Segons el conveni signat avui sota la presidència del conseller de Cultura

La Fundació Mútua General de Catalunya col·laborarà en la restauració de la capella gòtica dels Rocabertí i del dormitori del primer pis, ubicats dins el conjunt de la canònica agustiniana de Santa Maria de Vilabertran (Alt Empordà), segons el conveni  signat avui pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana; el president de la Fundació, Agustí Bassols, i el provicari general del Bisbat de Girona, Joan Naspleda.

    A l’acte de signatura, que ha tingut lloc al Palau Marc, seu del Departament de Cultura, també han assistit Josep Maria Sans i Travé, director general del Patrimoni Cultural; Manel Aran, president de la Mútua General de Catalunya; Bartomeu Vicens, director general de la Mútua General de Catalunya, i Joan Guitart, president de l’Agència de Patrocini i Mecenatge, entitat que ha gestionat l’acord.

    El conveni estableix una aportació total de 150.202,42 euros (24.991.580 pessetes) per a la restauració de la capella i del dormitori del primer pis, que aporten a parts iguals la Fundació Mútua General de Catalunya i el Departament de Cultura.

    Les actuacions consistiran en la restauració total de l’interior i de l’exterior de la capella així com la seva il·luminació. Al dormitori del primer pis, les obres consistiran en l’aïllament tèrmic i l’enteixinat del sostre així com la millora del sistema d’il·luminació.

    La canònica de Santa Maria de Vilabertran, fundada el segle XI, s’organitza al voltant d’un claustre quadrangular trapezoïdal i consta de quatre cossos d’edificació. L’església és de planta de creu llatina amb tres naus i un transsepte que incorpora un absis a la capçalera de la nau central i dues absidioles a les naus laterals. 

    L’actuació a Vilabertran és fruit del conveni-marc de col·laboració signat el juliol passat entre el Departament de Cultura i la Fundació Mútua General de Catalunya, segons el qual en el període 2002-2006 la Fundació aportarà 1.500.000 euros (249.579.000 pessetes) per a tasques de restauració i rehabilitació del patrimoni cultural català.

Barcelona, 13 de juny de 2003

1  

Imatges

D'esquerra a dreta, Agustí Bassols, Jordi Vilajoana i Joan Naspleda

D'esquerra a dreta, Agustí Bassols, Jordi Vilajoana i Joan Naspleda 76

`