Cultura

La 9a edició de la Mostra de VídeoDansa s'obre avui amb una seixantena d'obres

Es podrà veure fins al pròxim 16 de març al Centre d'Art Santa Mònica i a l'Espai

query_builder   26 febrer 2003 14:04

event_note Nota de premsa

La 9a edició de la Mostra de VídeoDansa s'obre avui amb una seixantena d'obres

Es podrà veure fins al pròxim 16 de març al Centre d'Art Santa Mònica i a l'Espai

La 9a edició de la Mostra de VídeoDansa, produïda pel Departament de Cultura amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), s’obre avui amb una seixantena d’obres, que es podran veure fins al 16 de març al Centre d’Art Santa Mònica (CASM) i a l’Espai de Dansa i Música de la Generalitat, a Barcelona.

La inauguració tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre, a la primera planta del CASM (Rambla de Santa Mònica, 7), amb l’assistència del director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca; el director general de la CCRTV, Vicenç Villatoro; el delegat d’Arts Visuals, Josep Parera; el director del CASM, Ferran Barenblit, i la comissària de la mostra, Núria Font.

 Durant la inauguració es presentaran les obres guanyadores del concurs de Projectes VídeoDansa 2002, convocat pel Departament de Cultura i Televisió de Catalunya. Els vídeos guardonats són: Foie fou, d’Anna Rovira; Orfeu Lateral, de Juan Carlos García i Agus García, de la companyia de dansa Lanònima Imperial, i Blank e.motive, de Rosa Sánchez, de la companyia Kònic thtr. Aquest vespre també tindrà lloc l’estrena, i única representació durant tota la Mostra, de Sample 2 BCN, performance de Walter Verdin (imatge i música), amb dansa en directe a càrrec de Sofía Asencio.

Entre les novetats d’aquesta edició de la Mostra de VídeoDansa s’inclou un seminari sobre tecnologia digital aplicada a la dansa i un taller sobre les fases del procés de creació d’una peça de vídeodansa, organitzat pels col·lectius La Caldera i Hangar. També és novetat d’aquesta edició la presentació de projeccions de gran format que es podran veure a l’Espai de Dansa i Música de la Generalitat (Travessera de Gràcia, 63).

Vídeo digital

De la seixantena d’obres de la mostra d’enguany, el certamen mostrarà els següents treballs amb imatge digital: Loops, de Paul Kaiser, Shelley Eshkar i Marc Downie, amb moviment i veu de Mercè Cunningham i música de Takehisa Kosugi; Topologies de l’Instant núm. 7, de N+N Corsino, i Deep in the Wood, un tríptic musical dirigit per Thierry de Mey on més de 60 coreògrafs i ballarins reconstrueixen llegendes clàssiques en un muntatges, projectats sincrònicament en tres pantalles. La mostra ofereix, com ja és habitual, el sistema de vídeo a la carta per poder visionar les peces de creació.

Barcelona, 26 de febrer de 2003

P.S: L’horari del Centre d’Art Santa Mònica és de dilluns a dissabtes, d’11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores, i diumenges i festius, d’11:00 a 15:00 hores. L’entrada és gratuïta.

Més informació a: http://cultura.gencat.net/videodansa

1  

Imatges

Sample 2 BCN, performance de Walter Verdin

Sample 2 BCN, performance de Walter Verdin 22