Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Una delegació Txeca s'entrevista amb responsables del DARP per intercanviar coneixements sobre Sanitat Vegetal

query_builder   19 maig 2003 19:41

event_note Nota de premsa

Una delegació Txeca s'entrevista amb responsables del DARP per intercanviar coneixements sobre Sanitat Vegetal

El Secretari General del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Germà Gordó ha mantingut avui, dia 19 de maig,  una trobada amb representants de l’administració agrícola Txeca que es troben de visita tècnica a Catalunya fins el proper dilluns dia 26.

L’objectiu de la visita és l’intercanvi de coneixement entre ambdues administracions i  facilitar informació sobre la sanitat vegetal a Catalunya i la problemàtica que ha suposat la integració a la UE. Aquesta visita respon al programa europeu de col.laboració twining projectes que tenen per objectiu facilitar la incorporació dels nous països a la Unió Europea.

El Servei de Sanitat Vegetal del DARP, en representació de l’Estat espanyol, va presentar la seva candidatura al projecte destinat a reforçar i adaptar els mètodes de laboratori específic  per al diagnòstic  d’organismes nocius dels vegetals, amb l’objectiu de facilitar l’aplicació a la República Txeca de la directiva 2000/29/CE, relativa a les mesures de protecció contra la introducció a la Unió Europea d’organismes nocius dels vegetals i contra la seva propagació a l’interior de la comunitat. La Comissió Europea va comunicar oficialment que la proposta elegida per a gestionar el projecte era la presentada per el DARP.

En el decurs d’aquesta visita els representants Txecs podran visitar les Unitats territorials del Sanitat Vegetal del DARP i els seus laboratoris, els centres de Recerca en Sanitat Vegetal de l’IRTA, l’Estació Mecànica Agrícola del DARP i la Universitat de Lleida, entre d’altres centres, això con diverses empreses del sector vitivinícola i de la planta ornamental i flor tallada.

Barcelona, 19 de maig de 2003

1  

Imatges

Fotografia de la trobada amb la delegació Txeca

Fotografia de la trobada amb la delegació Txeca 1389